Najnovije vesti

Plavi krug počinje edukaciju obolelih od dijabetesa

Dijabetes

Plavi krug počinje edukaciju obolelih od dijabetesa

Beograd
22:04h
U Srbiji ima više od 630.000 osoba sa dijabetesom, a kod 340.000 je bolest dijagnostikovana i upućeni su u primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu

BEOGRAD - Udruženje za borbu protiv dijabetesa "Plavi krug" danas je otvorilo nove prostorije na Novom Beogradu i predstavilo program edukacije koji će olakšati svakodnevni život obolelima od dijabetesa, saopštilo je to udruženje.

U Srbiji ima više od 630.000 osoba sa dijabetesom, a kod 340.000 je bolest dijagnostikovana i upućeni su u primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu, navodi se u saopštenju.

Prostorije udruženja "Plavi krug", kako je saopšteno, nalaze se u Bulevaru Zorana Đinđića 129 i otvorene su za osobe koje boluju od dijabetesa tip 1 ili tip 2, kao i za sve koji žele da se informišu i provere faktore rizika za dobijanje nekih od nezaraznih bolesti.

Edukovani volonteri radiće u prostorijama svakog radnog dana od 10 do 17 časova, a subotom od 10 do 15. Udruženje "Plavi krug" je osnovano 2010. godine sa ciljem da ukaže na probleme sa kojima se oboleli od dijabetesa suočavaju u svakodnevnom životu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...