ČESTITKA UPUĆENA PATRIJARHU I VERNICIMA: Mali i Nikodijević čestitali Vaskrs
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Najveći hrišćanski praznik

ČESTITKA UPUĆENA PATRIJARHU I VERNICIMA: Mali i Nikodijević čestitali Vaskrs

Beograd -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je danas čestitke patrijarhu Irineju i svim pripadnicima pravoslavne veroispovesti, uz želju da predstojeći praznik provedu mirno i radosno, okruženi porodicom i prijateljima.

"U ime grada Beograda i u svoje lično ime čestitam Vam najveći hrišćanski praznik. Vaskrs je praznik ljubavi, nade i dobra, praznik koji nas podseća da tek u deljenju i davanju s bližnjima nalazimo istinsku sreću, prave vrednosti, pravi smisao i neka vam praznična atmosfera ispuni srca toplinom i blagostanjem.

Vaša Svetosti i poštovane sugrađanke i sugrađani, pred nama je praznik koji nas uči spremnosti da odgovorimo svim izazovima u životu pridržavajući se osnovnih hrišćanskih vrednosti. Hristos Vaskrse!", navedeno je u čestitki gradonačelnika, saopštila je Služba za informisanje.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević takođe je uputio je danas povodom Uskrsa čestitiku patrijarhu Irineju i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

"Vaša Svetosti, u ime Skupštine grada i u svoje lično ime, Vama i svim vernicima Srpske Pravoslavne Crkve najsrdačnije čestitam najveći hrišćanski praznik - Vaskrsenje sina Božijeg. Iskreno verujem da ćemo uz Božiju pomoć i sledeći Vaše očinske savete da je 'Božija volja da svi narodi sveta poznaju onoga koji je pravi put, istina i život - jedini čovekoljubac, Gospod Isus Hristos' prebroditi sve nedaće i svojim naporima i delom dobrineti dobrobiti građana Beograda", kaže se u čestitki Nikodijevića, prenela je Služba Gradske uprave za informisanje.

"Neka nas i ove godine Uskrs, kao izvorno nadahnuće hrišćanske vere podstakne da i dalje zajednički gradimo bolju budućnost, i da nam u domove donese obilje zdravlja, ljubavi i uzajamnog poštovanja.

U toj iskrenoj želji, pozdravljamo Vašu Svetost i sve pravoslavne vernike uz izraze najvišeg uvažavanja i želju da nam uskršnji praznici podare slogu i radost i da ih proslavimo sa svojim najbližima u miru i blagostanju. Hristos Vaskrse!", navedeno je u čestitki Nikodijevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track