Konstitutivna sednica Skupštine Opštine Stari grad planirana za 12. maj
Foto: Kurir Arhiva

Uskoro i izbor rukovodstva

Konstitutivna sednica Skupštine Opštine Stari grad planirana za 12. maj

Beograd -

BEOGRAD - Kandidat za predsednika beogradske opštine Stari grad iz redova Demokratske stranke Marko Bastać najavio je danas da bi konstitutivna sednica opštinskog parlamenta trebalo da bude održana 12. maja, a ubrzo zatim očekuje se izbor celoupnog rukovodstva na Starom gradu.

Lista koju je na proteklim lokalnim izborima predvodila Demokratska stranka "Čuvari Starog grada" osvojila je najviše odborničkih mesta - 20, od ukupno 56, a prema rečima Bastaća spremna je da razgovara i saradjuje sa svim odbornicima koji će podržati i nastaviti politiku koju je vodila i prethodna opštinska vlast na čelu sa DS-om.

"Poziv je otvoren svima koji žele da podrže naše programe koji su u interesu stanovnika Starog grada", kazao je Bastać i podsetio da su u prethodnom periodu bili pokrenuti brojni besplatni programi koji su bili namenjeni deci, mladima, ali onim građanima koji su na bilo koji načen ugroženi smanjenjem plata i penzija.

Bastać je naveo da bi 12. maja trebalo da bude održana konstitutivna sednica na kojoj će biti izabran predsednik Skupštine opštine, a nekoliko dana nakon toga i sednica na kojoj će biti kompletirano opštinsko rukovodstvo.

Opština Stari grad jedna je od tri beogradske opštine, pored Vračara i Novog Beograda, u kojima Srpska napredna stranka nije osvojila većinu.

Srpska napredna stranka (SNS) će u novom opštinskom sazivu imati 14 mandata, pokret Dosta je bilo imaće osam odbornika, Socijalistička partija Srbije četiri, Demokratska stranka Srbije i Dveri četiri. Socijal demokratska stranka i Liberalno demokratska partija imaju tri odbornika, koliko je osvojila i Srpska radikalna stranka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track