Završen projekat Bolje je udvoje

Završen projekat Bolje je udvoje

Beograd -
Projektom je obuhvaćeno 160 mališana bez roditeljskog staranja, kao i onih sa posebnim potrebama, u okviru koga su volonteri pomagali deci iz ustanove u Zvečanskoj ulici i družili se s njima

BEOGRAD - Projekat "Bolje je udvoje", koji je realizovalo Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju "Živimo zajedno", mogao bi poslužiti kao model "socijalno odgovorne lokalne zajednice", rečeno je na završetku programa u opštini Stari grad.

Projektom je obuhvaćeno 160 mališana bez roditeljskog staranja, kao i onih sa posebnim potrebama, u okviru koga su volonteri pomagali deci iz ustanove u Zvečanskoj ulici i družili se s njima.

"Volonteri su izuzetno značajni, jer osim pomoći lekara, psihologa i defektologa, deci je potreban ljudski kontakt koji se ostvaruje uz pomoć volontera", rekao je član Gradske uprave sa opštine Stari grad Risto Raco.

On je kazao da su mnogi od volontera najavili da će nastaviti da budu uz decu i nakon završetka ovog programa, a jedan volonter se odlučio da usvoji dete koje mu je bilo povereno.

Prema njegovim rečima, projekat poput "Bolje je udvoje" ima i dodatnu važnost kao obuka za personalne asistente, kojih će biti sve više kako bi pomogli socijalno ugroženim i marginalizovanim grupama na opštini Stari grad.

Raco je dodao da se udruženje "Živimo zajedno" nalazi na redovnom budžetu opštine Stari grad jer, kako tvrdi, ova opština želi da postane model "socijalno odgovorne lokalne zajednice".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track