RADOVI ZA VIKEND: Izmene u tramvajskom i trolejbuskom saobraćaju
Foto: Nemanja Pančić

opravka šina i skretnica

RADOVI ZA VIKEND: Izmene u tramvajskom i trolejbuskom saobraćaju

Beograd -

BEOGRAD - Zbog radova na tramvajskim skretnicama i šinama, u Karađorđevoj ulici u visini Ekonomskog fakulteta u periodu od sutra od 1.00 čas do ponedeljka, 13. juna, do 3.00 časa, menja se režim rada linija Javnog gradskog preduzeća.

Kako je saopštio GSP, sutra i u nedelju tramvajska linija 2 privremeno se ukida, uspostavlja se tramvajska linija 2L Pristanište - Dorćol - Vukov spomenik - Trg Slavija - Gospodarska mehana; tramvaji sa linije 7, saobraćaće na relaciji Ustanička - Dorćol - Pristanište - Blok 45, sa oznakom 7L1.

Tramvaji sa linije 9, saobraćaće na relaciji Banjica - Gospodarska mehana, sa oznakom 9L1.

Tramvaji sa linije 13, saobraćaće na relaciji Banovo brdo - Tašmajdan, sa oznakom 13L.

Uključenja tramvaja na trasu i povratak za depo „Sava“ sa svih linija, obavljaće se „preko“ Pristaništa i Dorćola.

Privremeno se ukidaju stajališta "Ekonomski fakultet“, u smeru ka Glavnoj železničkoj stanici, za linije 7, 9 i 13 i Glavna železnička stanica“, u oba smera za sve linije.

Tramvaji sa navedenih linija koristiće postojeća stajališta linija JGP, duž trasa, navodi u saopštenju JKP GSP.

Zbog radova na zameni visokonaponskog prekidača u IS „Zvezdara“ (trolejbuska mreža u Ulici Dimitrija Tucovića biće bez napajanja električnom energijom) u nedelju, 12. juna, u periodu od 3 do 18 časova.

Režim rada linija JGP se menja i nedelju celodnevno trolejbuske linije 28 i 40 biće ukinute, a trolejbusi sa linije 41 saobraćaće na relaciji Studentski trg - Banjica stara okretnica i nosiće oznaku 41L; linija će biti pojačana.Uspostavlja se autobuska linija 28A, na relaciji Studentski trg - Zvezdara. Autobusi će saobraćati trasom trolejbuske linije 28.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track