Otvoren Dino park na Kalemegdanu
Foto: Beoinfo

Zabava za mališane

Otvoren Dino park na Kalemegdanu

Beograd -

BEOGRAD - Na Kalemegdanu je danas otvoren Dino park "Jura avantura" gde će deca i odrasli moći da uživaju u velikom broju edukativnih i zabavnih sadržaja.

Kako je rečeno, tu će svakog vikenda biti organizovane igre bez granica, predavanja i radionice, a posetioci će imati priliku i da se druže sa paleontolozima, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata.

U okviru izložbe je postavljeno 35 dinosaurusa.

Direktor JP "Beogradska tvrđava" Petar Andrijašević je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja Dino parka koji, kako je dodao, ima za cilj ne samo da zabavi, već i da edukuje decu."Dinosaurusi su nekad vladali ovom planetom i sigurno su jedna od najfascinantnijih bića koja su ikada kročila zemljom. Zato ih naši mališani obožavaju...kod nas u Dino parku deca će moći da, uz zabavu, igru, smeh i razonodu, nauče nešto novo, da se edukuju i da razvijaju svoju maštu i druge sposobnosti", rekao je Andrijašević.

Na svečanom otvaranju Dino parka nastupio je dečiji hor "Čarolija" koji je pevao pesme o Beogradu, a program je vodio Minja Subota.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track