BURNA NOĆ U BEOGRADU: 7 povređenih u 4 saobraćajke, povećan broj intervencija
Foto: Dragana Udovičić

Tropski talas izaziva zdravstvene tegobe

BURNA NOĆ U BEOGRADU: 7 povređenih u 4 saobraćajke, povećan broj intervencija

Beograd -

Hitna pomoć je noćas u Beogradu imala 114 intervencija od kojih 23 na javnom mestu a dogodile su se četiri saobraćajne nesreće u kojima je lakše povređeno sedam osoba.

Za pomoć su se javljali srčani bolesnici, građani sa hipertenzijom i astmatičari, rekla je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

U saobraćajnoj nesreći nešto posle 19 časova na Čukaričkoj padini lakše su povređene tri osobe i mlađa muška osoba koje su prevezene u Urgentni centar.

U 20 časova i 37 minuta u saobraćajnoj nezgodi na Kružnom toku Vojvođanske i Ivana Ribara, lakše su povređena dva mladića od oko 28 godina i prevezena u Urgentni centar, gde su predsti neurohirurgu zbog povreda glave.

U saobrahcajnoj nezgodi u oko pola 10 uveče u Radničkoj BB kod Beogume, povređen je šezdesetpetogodišnji muškarac koji je prevezen u Urgentni centar sa povredama glave, gde je predat neurohirurgu.

Jutros u 05.30 na auto-putu ka Šidu, kilometar i po pre aerodroma, voazač je automobilom sleteo sa puta i prevezen u Urgentni centar.

Reč je o ženskoj osobi a povrede nisu teže prirode, rekla je Macura.

Prema njenim rečima, tropski talas koji je zahvatio i našu zemlju ne utiče dobro ni na zdrave, a kamoli na hronične bolesnike, pa se u ovakvim danima savetuje lagana ishrana, uzimanje tečcnosti i ostanak kod kuće kad je mogudhe u najtoplijim delovima dana.

Veoma je važno da se kupači kupaju samo na mestima koja imaju spasioce i lekare i nikako pod dejstvom alkoholoa ili punih stomaka, navela je Macura.

Juče u toku dana 151 intervencija, na javnom mestu 69 i 14 saobraćajnih nezgoda, ali niko nije povređen u nevremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track