Ambasadori čiste i uređuju Beograd

Akcija

Ambasadori čiste i uređuju Beograd

Beograd -
Vorlikova s volonterima na Kalemegdanu, a Devenport u specijalnoj školi "Dušan Dugalić"

BEOGRAD - Ambasadori SAD i Velike Britanije, Meri Vorlik i Majkl Devenport, priključiće se danas volonterskoj akciji uređenja glavnog grada Srbije "Naš Beograd", koju četvrti put organizuje Forum poslovnih lidera Srbije.U okviru akcije, kako je najavio Forum poslovnih lidera Srbije, više stotina zaposlenih u vodećim međunarodnim i domaćim kompanijama volontiraće na uređenju 12 lokacija širom Beograda.

Ambasadorka Vorlik priključiće se volonterima u Kalemegdanskom parku, dok će Devenport biti s volonterima u specijalnoj školi za decu ometenu u razvoju Osnovne škole "Dušan Dugalić".

Volonteri će pomoći uređenje okoline i unutrašnjosti Osnovne škole za zaštitu vida "Dragan Kovačević", domove za decu bez roditeljskog staranja "Jovan Jovanović Zmaj" i "Moša Pijade", kao i Doma penzionera "Bežanijska kosa".

Oni će uređivati i prostor u organizacijama Kreativno-edukativni centar za mentalno nedovoljno razvijene osobe - KEC MNRO, Društvo za pomoć MNRO Stari grad "Živimo zajedno" i u vrtićima "Lunja", "Guliver" i "Duga".

Volonteri će ofarbati i klupe na Kalemegdanu, a kroz aktivnosti zaštite životne sredine doprineće unapređenju ambijenta u Banjičkoj šumi.

Akcija "Naš Beograd" od 2011. godine deo je međunarodne kampanje "Give & Gain Day", koja se održava u 14 zemalja, u okviru koje je prošle godine volontiralo oko 30.000 zaposlenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track