SEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE U PONEDELJAK: Beograđani se žalili da se ulična rasveta uključuje kasno
Foto: Beta

Žalbe na javnu rasvetu

SEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE U PONEDELJAK: Beograđani se žalili da se ulična rasveta uključuje kasno

Beograd -

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada Beograda u ponedeljak, 18. jula razmatraće predloge odluka o javno-privatnom partnerstva u prigradskom i lokalnom prevozu putnika, kao i izmene odluke o javnoj rasveti jer su se građani žalili da se ulična rasveta kasno uključuje.

Ulično osvetljenje u Beogradu uključuje se u 21 sat u skladu sa odlukom Skupštine grada iz 1987. godine. Izmenom te odluke biće omogućeno da se javno osvetljenje pali i pre 21 sat ako dođe do jake oblačnosti, vremenskih nepogoda i smanjene vidljivosti.

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada je i Predlog plana detaljne regulacije područja Jajinci – celina A1, Predlog plana detaljne regulacije za izgradnju fekalnog kolektora od Hitne pomoći do Ulice Venizelosove i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za kompleks Aerodroma "Nikola Tesla".

Biće razmatrana i izmena odluke o Gradskoj upravi, kao i predlozi odluka o izmeni osnivačkih akata "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", "Veterine Beograd", Direkcije za gradjevinsko zemljište i izgradnju, "Beogradvoda", "Hipodroma Beograd", "Beogradske tvrđave" i "Ade Ciganlije" i odluka o pokriću gubitaka iz ranijih godina JKP „Beograd-put”.

Po skraćenom postupku odlučivaće se o rešenjima o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola u Beogradu, saopštila je gradska uprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track