Najnovije vesti

(VIDEO) DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE: Ko je koga zaista napao i udario ispred Skupštine grada
Foto: Tanjug/Tanja Valič

(VIDEO) DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE: Ko je koga zaista napao i udario ispred Skupštine grada

Beograd

BEOGRAD Nakon protesta Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" i incidenta koji se danas odigrao ispred Skupštine grada Beograda pljušte optužbe. Gradonačelnik Siniša Mali kaže da je napadnut i gađan šipkom, kao i da je od iste povređen jedan policajac, dok demonstranti negiraju ove optužbe i tvrde da su oni ti koji su u toj gužvi zapravo napadnuti.

Društvenim mrežama sada kruže brojni video snimci na osnovu kojih i jedna i druga strana tvrde da su napadnuti.Incijativa "Ne da(vi)mo Beograd" objavila je na svom Fejsbuk nalogu nekoliko snimaka, kao i video u kom se vidi kako policija jednog od njihovih članova drži za vrat i vuče. Oni su uz snimak objavili i komentar da izjavu gradonačelnika da je napadnut na današnjem protestu smatraju "vrhuncem licemerja".

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" održala je od 9 do 11.30 sati danas protest ispred Skupštine grada. Između 100 i 150 okupljenih sa zastavama i pištaljkama dočekali su dolazak gradonačelnika Siniše Malog, usledilo je skandiranje "lopovi, lopovi", "izlazite napolje", a kako je javio Tanjug, neko je i gađao gradonačelnika neidentifikovanim predmetom.

Siniša Mali izjavio je da je u šoku i da je nakon napada zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice. On je dodao da neće podneti ostavku zbog 50-ak ljudi, već da će to uraditi samo na zahtev većine građana koji su na lokalnim izborima "izglasali ovakvu politiku".S druge strane, čelnici Inicijative tvrde da je protest prošao mirno, ali da je šef obezbeđenja Skupštine grada pokušao da ih uvuče unutra da se "nešto razjasne".

Predstavnik Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović negirao je da su predstavnici te inicijative napali gradonačelnika Beograda Sinišu Malog.

- Ne. To se nije dogodilo. Mi smo mu uručili otkaze - rekao je Veselinović i dodao da nisu videli povređenog policajca o kome je Mali govorio.

Iz Biroa MUP-a, potvrdili su da je jedan policajac povređen i prevezen u Urgentni centar, ali su dodali da ne znaju stepen njegovih povreda. S druge strane u Urgentnom su oklevali da daju odgovor na to u kakvom je stanju ovaj policajac, dok su u Skupštini grada novinarima na uvid dali izveštaj od doktora u kom piše da je policajac Ivan Džambić "udaren od strane demonstranta", da se trenutno rekonstruišu okolnosti povređivanja i da policajac nije povraćao.

"Lokalno nagnječenje zigomatična levo, tragovi epistakse", piše u izveštaju koji je pokazan novinarima. Takođe, je naznačeno da je zatraženo snimanje lobanje i nosne kosti.

Stefanović je nakon toga na konferenciji za medije rekao da je policajca neko udario motkom u glavu dok je sprečavao demonstrante da uđu u Skupštinu grada, kao i da je policajac Ivan Džambić zadobio povrede ruke i lica i da su mu slomljene naočari.

- To je nasilje i divljanje, i to je nedopustivo da se tako ponaša neko zato što ima drugačije mišljenje - rekao je Stefanović i dodao da "svako ima pravo da protestuje, ali da linč nije način da se iskaže drugačije mišljenje".

(Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...