NEDOPUSTIV PROPUST: Pančevački most mesecima u mraku
Foto: Dragan Kadić

Bez ulične rasvete

NEDOPUSTIV PROPUST: Pančevački most mesecima u mraku

Beograd -

Već tri meseca jedan od najprometnijih mostova, koji je ionako u veoma lošem stanju, nema rasvetu, pa je rulet preći preko njega. Kvar na kablu koji je ispod pruge još nije rešen, pa su u opasnosti svi - i vozači, i biciklisti, i pešaci

U prethodna tri meseca Pančevački most je u mraku, ali bukvalno.Na jednom od najprohodnijih mostova u Beogradu ulična rasveta ne radi zbog kvara kabla koji se nalazi ispod pruge. Kad je došlo do toga, polovina „pančevca“ u smeru od grada ka levoj obali bila je bez osvetljenja, međutim, poslednjih nedelja cela konstrukcija je bez rasvete. Uz to što je most dosta oronuo i pun rupa, nedostatak osvetljenja je dodatna opasnost za vozače, pešake i bicikliste.Težak kvarDirektor sektora za tehničke poslove JKP „Javno osvetljenje Beograd“ Vladimir Ristić kaže za Kurir da je za sve kriv kvar na kablu koji prolazi ispod pruge.

- Kolege iz „Elektrodistribucije“ rade na rešavanju problema. Rečeno mi je da su našli improvizovano rešenje, te da su osvetljenje povezali na drugi kabl u sredu uveče, dok ne osposobe taj koji je u kvaru. Popravku otežava to što je pokvareni kabl teško dostupan. Nemam informaciju kada će kvar biti otklonjen, ali bitno je da su našli privremeno rešenje - navodi Ristić.Međutim, reporteri Kurira su se i sinoć uverili da rasveta ne radi.Problem do problema- Živim u Pančevu, a uvek radim drugu smenu u firmi u Beogradu, tako da svako veče žestoko naprežem oči dok prelazim preko "pančevca". Krajnje je vreme da neko reši ovaj problem - rekao nam je jedan vozač na mostu.Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović smatra da ta saobraćajnica definitivno treba da ima kvalitetnu javnu rasvetu.- Na Pančevačkom mostu je dozvoljeno kretanje i sporim vozilima, što je dodatni problem. Staza za pešake i bicikliste ne bi trebalo da bude problematična. Inače, ona je u dosta lošem stanju i puna šljunka, pa problem može biti ako se neko vozilo parkira na nju. Onda su pešaci i biciklisti prinuđeni da izađu na kolovoz, a onda nije dobro što je most bez rasvete - kaže Okanović i dodaje da se to mora rešiti što pre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track