BEOGRAĐANI, PAŽNJA: Od petka veći računi za Infostan!
Foto: Zorana Jevtić

Poskupljenje

BEOGRAĐANI, PAŽNJA: Od petka veći računi za Infostan!

Beograd -

BEOGRAD - Uvećani računi za “Infostan” počeće da pristižu na kućne adrese Beograđana već od petka od 2. septembra.

Za početak, žitelji prestonice moraće da plate pet odsto više za potrošenu vodu u avgustu, ali i usluge kanalizacije. Viši iznosi za pranje i čišćenje zgrada odloženi su za neki drugi mesec, jer povećanje još nije usvojila Skupština grada.

- Nova cena vode iznosi 56,63 dinara po kubnom metru, dok je cena odvođenja otpadnih voda 22,89 dinara i ono je usklađeno sa godišnjom inflacijom od četiri odsto - obrazloženo je iz “Beogradskog vodovoda i kanalizacije”.

Zahtev JP “Gradsko stambeno” za poskupljenjem, obrazložen “sa milijardu dinara nedostatka u budžetu kojim je nemoguće pokriti hitne slučajeve”, dat je na uvid javnosti pre tri nedelje. Sledi mu razmatranje i izvesno odobrenje gradonačelnika, jer je, kako je napomenuto iz Uprave za cene, ono dobro proračunato.

Kada dokument bude uvažen, svojim izdacima na kraju meseca, stanari mogu da dodaju za održavanje zgrade sa liftom tri dinara više po kvadratnom metru nekretnine, pa bi neko sa prosečnim trosobnim stanom plaćao 180 dinara više svakog meseca.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track