RASPADA SE DOM ZDRAVLJA VOŽDOVAC: Fasada i pločice padaju na glavu pacijentima!

Oprez

RASPADA SE DOM ZDRAVLJA VOŽDOVAC: Fasada i pločice padaju na glavu pacijentima!

Beograd -

Plafon prokišnjava, malter se obrušava, zidovi pucaju, a pločice iznad klozeta padaju i mogu ozbiljno da povrede onog ko vrši nuždu

Dom zdravlja Voždovac nalazi se u sve lošijim uslovima, kako spolja tako i iznutra. Najveća opasnost predstavlja fasada, koja bi mogla da se obruši s jednog dela zgrade ispred koje prolaze pacijenti.Drugi problem s kojim se svakodnevno susreću i lekari i pacijenti je toalet u ovoj zdravstvenoj ustanovi, sa čijeg plafona pločice samo što nisu popadale.

Marko Dragoslavić je uslikao problematične delove DZ Voždovac i fotografije postavio na društvenu mrežu Fejsbuk.- Fasada se nalazi pored ulaza na opštu praksu i stomatologiju, taj deo nije skroz ograđen za opasnost od pada, a i pored obaveštenja o padanju fasade, ljudi tuda prolaze. Trebalo bi bar bolje da obezbede taj deo ili da se zabrani prolazak - kaže Dragoslavić.Prema njegovim rečima, problem je i toalet u toj ustanovi, koji je u katastrofalnim i nebezbednim uslovima.- WC za pacijente i osoblje deli samo jedan zid. Uslovi su užasni, i ajde što nema sapuna i toalet-papira, to i nije tako strašno, užasavajuće je to što pločice iznad klozeta padaju i mogu da povrede pacijenta koji vrši nuždu. Velika je vlaga, a kad je kiša i prokišnjava, pada malter i pucaju zidovi - navodi naš sagovornik i dodaje:- Kada prokišnjava, stiže i do sijalice, što je još opasnije jer može dovesti do veće katastrofe. Lekari u DZ Voždovac dobro rade svoj posao, ali ovakvi uslovi nikako nisu dobri ni za njih ni za pacijente.Pitanja o ovim problemima uputili smo i DZ Voždovac, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovore.

Bolje se strpite... Plafon u toaletu
Bolje se strpite... Plafon u toaletu

M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja