PADA FASADA: Raspali Dom zdravlja Voždovac čeka pare od Grada

DZ Voždovac u rasulu

PADA FASADA: Raspali Dom zdravlja Voždovac čeka pare od Grada

Beograd -

Dr Nada Vasiljević: Kad se završe godišnji odmori, obratićemo se Gradu za pomoć

Nakon pisanja Kurira o opasnosti od pada fasade na jednom od objekata DZ Voždovac, direktorka te ustanove dr Nada Vasiljević tražiće sredstva od Grada za sanaciju, a kako kaže - to do sada nije urađeno zbog drugih prioriteta.

- Od proleća je počeo taj problem s fasadom na objektu u Šumicama, ali sve je obezbeđeno, što je najvažnije, da ljudi ne mogu da prolaze. Tu, inače, niko i ne prolazi, to je pomoćni ulaz. Imali smo druge probleme, pa smo se usmerili na ono što nam je prioritetnije. Bio je veliki pritisak da se otvori nova ambulanta, u Ripnju nam je prokišnjavao krov, koji se sada sanira, i do sada se nismo obraćali Gradu za fasadu zbog tih stvari - rekla je dr Vasiljević.

Prioriteti... Direktorka DZV
Prioriteti... Direktorka DZV

Ona naglašava da njihova ustanova ima 27 objekata, te da ih nije lako sve održati u pristojnom stanju.- Prvo treba da se uradi projekat, koji se takođe plaća. Moraju da se plate inženjeri koji će to raditi. Taj novac za projekat takođe bi trebalo da dobijemo od Grada. Kad se završe godišnji odmori, obratićemo se Gradu za pomoć. Mi smo uradili sve što smo mogli, ali ovo su krupnije stvari i mora da se radi kompletna fasada - navela je dr Vasiljević.Pitanja o sanaciji uputili smo i Službi za informisanje Grada Beograda, ali do zaključenja broja odgovore nismo dobili.

Lopovi u toaletimaPACIJENTI KRALI ŠOLJE, SLAVINE I VODOKOTLIĆEDr Nada Vasiljević tvrdi da nije istina da plafon prokišnjava i da ima vlage u toaletu, o čemu smo juče takođe pisali.- Verujte mi, papir i sapun koji stavimo ne ostane tamo ni pet minuta. Dešavalo se da pacijenti odnesu cele šolje i slavine, dozere za sapun, čak i cele vodokotliće! Pacijenti se zatvore i - ne vredi, nemamo mi obezbeđenje koje će juriti za njima. Vodimo računa o higijeni, koja nam je na prvom mestu - ističe ona.

M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track