SKUPŠTINA GRADA Vesić: Rešićemo problem buke u Cetinjskoj
Foto: Beoinfo

Izmena odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

SKUPŠTINA GRADA Vesić: Rešićemo problem buke u Cetinjskoj

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se izmenama odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, o kojoj će odbornici danas odlučivati, urgentno rešava problem građana Cetinjske, Zetske i Skadarske ulice.

On je objasnio da je do sada emitovanje muzike ugostiteljskim objektima u stambenim zgradama bilo dozvoljeno do 23 sata radnim danom, odnosno do ponoći vikendom, a da će ubuduće ista odredba važiti za ugostiteljske objekte u zoni od 150 metara oko stambene zgrade.

"Ovaj problem postoji i u drugim delovima grada, svesni smo toga, i zato ćemo napraviti radnu grupu koja će raditi zajedno sa ministarstvima poljoprivrede, ekologije i građevine na izmeni zakoa o buci i zakona o vodama", rekao je Vesić novinarima u Skupštini grada.

Kako je naveo, izmenama Zakona o buci grad kao lokalna samouprava dobiće veća ovlašćenja u kontroli buke, jer sada inspektori moraju najpre da se najave u toj kontroli.

"Novim predlogom omogućiće se kontrola bez najave i rigoroznije kazne, a pratiće ga i pravilnik o tome kakve sve fizičke zaštite od buke treba da postoje na ugostiteljskim objektima", rekao je Vesić.

Dodao je da bi izmene Zakona o vodama Gradu trebalo gradu da daju nadležnost nad splavovima, koji će ubuduće biti zonirani, uz plaćanje po kvadratnom metru i obaveznu zaštitu od buke.

"U gradu mora da se zna red jer u ovoj oblasti vlada potpuni haos. Nije nam cilj da sprečimo ugostiteljske objekte da rade, ali građani moraju da žive normalno", zaključio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track