Najnovije vesti

SKUPŠTINA GRADA Vesić: Rešićemo problem buke u Cetinjskoj
Foto: Beoinfo

Izmena odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

SKUPŠTINA GRADA Vesić: Rešićemo problem buke u Cetinjskoj

Beograd

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se izmenama odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, o kojoj će odbornici danas odlučivati, urgentno rešava problem građana Cetinjske, Zetske i Skadarske ulice.

On je objasnio da je do sada emitovanje muzike ugostiteljskim objektima u stambenim zgradama bilo dozvoljeno do 23 sata radnim danom, odnosno do ponoći vikendom, a da će ubuduće ista odredba važiti za ugostiteljske objekte u zoni od 150 metara oko stambene zgrade.

"Ovaj problem postoji i u drugim delovima grada, svesni smo toga, i zato ćemo napraviti radnu grupu koja će raditi zajedno sa ministarstvima poljoprivrede, ekologije i građevine na izmeni zakoa o buci i zakona o vodama", rekao je Vesić novinarima u Skupštini grada.

Kako je naveo, izmenama Zakona o buci grad kao lokalna samouprava dobiće veća ovlašćenja u kontroli buke, jer sada inspektori moraju najpre da se najave u toj kontroli.

"Novim predlogom omogućiće se kontrola bez najave i rigoroznije kazne, a pratiće ga i pravilnik o tome kakve sve fizičke zaštite od buke treba da postoje na ugostiteljskim objektima", rekao je Vesić.

Dodao je da bi izmene Zakona o vodama Gradu trebalo gradu da daju nadležnost nad splavovima, koji će ubuduće biti zonirani, uz plaćanje po kvadratnom metru i obaveznu zaštitu od buke.

"U gradu mora da se zna red jer u ovoj oblasti vlada potpuni haos. Nije nam cilj da sprečimo ugostiteljske objekte da rade, ali građani moraju da žive normalno", zaključio je Vesić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...