Mališani iz Zvečanske posetili Dino park na Kalemegdanu
Foto: Beoinfo

Divan dan na Tvrđavi

Mališani iz Zvečanske posetili Dino park na Kalemegdanu

Beograd -

BEOGRAD - Mališani iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici posetili su danas Dino park na Kalemegdanu gde su mogli da vide replike dinosaurusa, upoznaju se sa njihovim osnovnim karakteristikama, ali i da pohađaju čas streličarstva.

Kako se navodi u saopštenju informativne službe Grada Beograda s njima su se družili i član Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktor JP "Beogradska tvrđava" Petar Andrijašević.

Petronijević je istakao da je svima u Gradu Beogradu važno da programi koje nudi JP "Beogradska tvrđava" budu približeni najmlađim sugrađanima, naročito onima koji nisu u prilici da kroz takvo druženje prolaze sa roditeljima.On je dodao da će tokom "Dana evropske baštine" praktično sve kulturne institucije u gradu biti uključene u program."U sklopu najave 'Dana evropske baštine', koji će uskoro biti upriličeni u Beogradu, želimo da omogućimo deci ovakve vidove druženja i provedemo neko vreme sa njima.

Sigurno je da će svi u Gradu Beogradu dati sve od sebe da kraj septembra ostane upamćen kao kulturna promocija našeg grada i Srbije", rekao je Petronijević Direktor JP "Beogradska tvrđava" Petar Andrijašević je naglasio da "Tvrđava" u poslednje vreme sprovodi niz ovakvih i sličnih akcija, podsetivši na nedavno dobrovoljno davanje krvi, gde je odziv bio više nego zadovoljavajući.

"Siguran sam da će deca uživati i naučiti nešto novo, a svako od polaznika kursa o streličarstvu dobiće i poklon po kojem će moći da pamti dan proveden na Tvrđavi", rekao je Andrijašević.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track