VESIĆ: Beograd ima obavezu da utiče na razvoj drugih gradova
Foto: Dragana Udovičić

Poseta Kruševcu

VESIĆ: Beograd ima obavezu da utiče na razvoj drugih gradova

Beograd -

KRUŠEVAC - Beograd kao prestonica ima obavezu da pomaže i utiče na razvoj drugih gradova u Srbiji, izjavio je danas tokom posete Kruševcu gradski menadžer Goran Vesić.

On je novinarima, posle sastanka sa gradonačelnikom Kruševca Dragijem Nestorovićem, najavio da će Beograd pomoći tom gradu u osnivanju Dečjeg centra, razvoju planine Jastrebac, a moguće je i da će zajedno učestvovati u projektima koji se finansiraju iz fondova EU.

"Identifikovali smo nekoliko polja zajedničke saradnje", rekao je Vesić, dodajući da bi Centar dečjih letovališta Beograda mogao da koristi Jastrebac, kao jedno od domarališta.

Vesić je sa Nestorovićem razgovarao i o kulturnoj saradnji, a pošto je plan da Kruševac napravi Dečji centar, Beograd će pomoći budući da ima bogato iskustvo sa dečjim pozorištima da se osmisli pravi koncept.

Takođe, nastaviće se razmena iskustva."Možemo da učimo jedni od drugih, a u nekim projektima i da učestvujemo zajedno. Postoje situacije kada se traži da učestvuje više gradova i u tom smislu možemo da nastupamo zajedno", rekao je Vesić.Gradski menadžer tokom posete obišao i osnovnu školu u selu Velika Lomnica, kojoj je darivao kompjuter kao lični poklon.Školu je obišla i članica Gradskog veća grada Beograda Tanja Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track