Lokalizovan požar u bioskopu Kozara
Foto: Beta

Požar u bioskopu Kozara

Lokalizovan požar u bioskopu Kozara

Beograd -
Na Terazijama se nalaze tri vatrogasne ekipe, a na Trgu Nikole Pašića još dve koje gase požar, evakuisan restoran koji je u blizini bioskopa
1 / 9 Foto: Beta

BEOGRAD - U prolazu "Bezistan" ispred bioskopa "Kozara" na Terazijama je izbio požar, rekla je načelnica Uprave za vanredne situacije Beograd Sanja Žugić-Vuksanović.

Kako portal Kurira saznaje, zapalio se krov na bioskopu Kozara i trenutno gori konstrukcija koju vatrogasci pokušavaju da ugase dok preti opasnost da se krov uruši. Razlog požara je i dalje nepoznat i niko se ne usuđuje da nagađa kako je do njega došlo.

Na Terazijama se nalaze tri vatrogasne ekipe, a na Trgu Nikole Pašića još tri koje gase požar.

Iz pravca "Bezistana" vije se gusti, crni dim.

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je za RTS da je nepoznat uzrok požara u centru Beograda u bioskopu "Kozara", koji je najverovatnije izbio na krovu i da, prema prvim informacijama, nema povređenih.

Marić je kazao da nema opasnosti da se požar proširi na okolne objekte, dodao je i da je jedan restoran u blizini evakuisan i da nijedna osoba nije ugrožena.

Marić je istakao da je na mestu požara dovoljno vatrogasnih ekipa, ali da će intervencija potrajati, pošto je teško prići krovu bioskopa.

Uzrok požara, prema njegovim rečima, znaće se posle gašenja vatre i uviđaja.

Zbog prisustva velikog broja vatrogasnih ekipa na Trgu Nikole Pašića saobraćaj je otežan, a dim se oseća na Terazijama i okolnim ulicama.

Ministar MUP-a Ivica Dačić i načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić stigli su kod bioskopa Kozara.

http://www.youtube.com/watch?v=hWNbvioNsJA

Dačić: Lokalizovan požar, nema razloga za paniku

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je požar u bivšem bioskopu "Kozara" na Terazijama lokalizovan i da nema razloga za paniku.Dačić, koji je obišao mesto požara, rekao je i da će jos četiri do pet sati trajati zagašivanje, a da najverovatnije od posledica vatre nema povređenih.

On je rekao novinarima da nema opasnosti od širrenja vatre na okolne zgrade, a apelovao je i na stanare da zatvore prozore zbog dima koji se još vije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track