LEPA VEST ZA GRAĐANE: Otvorena renovirana ambulanta u Begaljici
Foto: Beoinfo

U renoviranje uloženo 10,3 miliona dinara

LEPA VEST ZA GRAĐANE: Otvorena renovirana ambulanta u Begaljici

Beograd -

BEOGRAD - Zdravstvena stanica u selu Begaljica kod Beograda, u čije je renoviranje uloženo 10,3 miliona dinara, otvorena je danas za građane.

Kako se navodi u saopštenju beogradskih vlasti, otvaranju te ambulante prisustvovali su zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i gradski menadžer Goran Vesić.

"Posebnu zahvalnost dugujemo i EU čijim sredstvima je do rekonstrukcije ambulante u Begaljici i došlo. Rekonstrukcija je započeta pre više od godinu dana i za to je izdvojeno 10,3 miliona dinara. Opština Grocka je izdvojila sredstva za nameštaj i sve ono što je neophodno da ambulanta proradi. Danas smo postavili standarde kako bi trebalo da izgledaju ambulante u svim našim naseljima", rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, sada će meštani tog dela opštine Grocka moći da koriste usluge fizikalne terapije koja se osam godina nije obavljala u toj zdravstvenoj stanici, pa neće morati da idu u neke druge domove zdravlja u centru Beograda.

Gradska sekretaraka za zdravstvo Vera Dražić kazala je da se u zdravstvenoj stanici nalazi službe opšte medicine, stomatologije i fizikalna medicina."Grad Beograd je opredelio sredstva za nabavku nove opreme za službu fizikalne medicine i rehabilitacije. Očekujemo da će ta oprema u roku od mesec dana stići u ovu zdravstvenu stanicu", rekla je ona i najavila da će grad tokom ove godine za medicinsku opremu i manja investiciona ulaganja u zdravstvene objekte u Grockoj uložiti 14 miliona dinara.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja zdravstvene stanice, jer će to puno značiti stanovnicima tog dela opštine."Ovo je najveće ulaganje u poslednjih 30 godina u južnom delu naše opštine, kada je reč o zdravstvenim stanicama. Opština Grocka, koja je ograničena svojim budžetom, uspela je da nadje sponzore koji su ambulantu opremili nameštajem, a u tome je dosta pomogao i gradski Sekretarijat za zdravstvo", dodao je Simonović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track