(KURIR TV) PROTEST U MLATIŠUMINOJ NA VRAČARU: Ne damo naš parkić!

Beograd -

BEOGRAD - Više stotina građana okupilo se jutros u Mlatišuminoj ulici na Vračaru, kako bi izrazili nezaodovljstvo zbog planirane seče stabala i betoniranja parka koji se nalazi na kraju te ulice.

Građani su ogorčeni zbog, kako kažu, uzurpacije javnog dobra i to zbog nečijeg ličnog interesa. Park koji se nalazi između stambenog bloka i ulica Mlatišumine, Sinđelićeve i Mileševske jedina je zelena površina u čitavom kvartu.

Planirano je da se poseče više stabala starih više od pola veka, ukloni dečje igralište i izbetoniraju travnjaci, kako bi se izgradio tzv kolovozno-pešački prilaz.

Građani tvrde da je izgradnja takvog prilaza ima za cilj da poveže Mileševsku i Mlatišuminu ulicu na uštrb njihovog parka i to samo zato što je investitor iz susedne ulice „predvideo“ da tuda prolazi put do njegovih garaža i lokala.

Ukoliko radovi ne budu obustavljeni, građani Vračara su najavili radikalizaciju protesta, a do jutros su prikupili više od tri stotine potpisa koje planiraju da predaju nadležnima u opštini.

(I. Milićević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track