ZA REŠAVANJE PROBLEMA OBIČNIH NOVOBEOGRAĐANA: Osnovano udruženje Rastemo - moj beli grad!
Foto: Kurir M. Radulovic

Novi Beograd

ZA REŠAVANJE PROBLEMA OBIČNIH NOVOBEOGRAĐANA: Osnovano udruženje Rastemo - moj beli grad!

Beograd -

Prva sednica udruženja građana Rastemo - moj beli grad, oformljenog sa ciljem da se Beograđani upoznaju sa aktivnostima u prestonici, danas je održana u Velikoj sali Opštine Novi Beograd!

U prepunoj sali gostima su se obratili osnivači Udruženja, Ljuban Očigrija, ekonomista, Milan Petrić, poslanik, Željko Ivanji, političar i pisac koji stoji iza programa Udruženja, Nemanja Josipović, koji je pozvao mlade da se aktivnije uključe u sređivanje Beograda, kao i Goran Mandić, bivši sportista a sada privrednik kao inicijator osnivanja Udruženja..

- Ciljevi Udruženja su borba za čistiju i belji Beograd, po uzoru na opštinu Novi Beograd, ali pre svega bavljenje lokalnim, odnosno svakodnevnim problemima građana - poručio je Ilija Životić, član Udruženja i eksert za bezbednost. Udruženje će podnositi inicijative nadležnima radi povećanja bezbednosti najmlađih i formiranje centara po uzoru na bezbedonosni centar, preko kog opština Novi Beograd, u saradnji sa MUP-om, nadgleda osnovne škole i vrtiće na svojoj teritoriji - objašnjava Životić.

Goran Mandić je akcenat stavio i na položaj starijih osoba, naročito onih koji žive sami. Iako nisu politička organizacija, u ovom udruženju su složni da predlože kandidaturu Aleksandra Šapića za gradonacelnika Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track