OŠ Miloje Vasić u Kaluđerici dobija lift

OŠ Miloje Vasić u Kaluđerici dobija lift

Beograd -
OŠ Miloje Vasić u Kaluđerici biće još jedna od beogradskih obrazovnih institucija za koju će grad finansirati ugradnju lifta namenjenog učenicima sa invaliditetom

BEOGRAD - Grad Beograd finansiraće ugradnju lifta za decu sa invaliditetom u OŠ „Miloje Vasić” u Kaluđerici.

– Ova škola biće još jedna od beogradskih obrazovnih institucija za koju će grad finansirati ugradnju lifta namenjenog učenicima sa invaliditetom. Liftovi su do sada ugrađeni u osnovne škole „Dragan Lukić” na Bežanijskoj kosi, „Jovan Ristić” u Borči, „Sava Šumanović” u Altini i „22. oktobar” u Surčinu. Pored škole u Kaluđerici, u ovoj godini liftovi će biti ugrađeni i u novu školu u Višnjičkoj banji, u okviru izgradnje novog objekta, kao i u OŠ „Vasa Pelagić” u Ovči, koja je trenutno u fazi dogradnje. Pored toga, u skoro svim osnovnim i srednjim školama koje pohađaju đaci sa invaliditetom i gde je to bilo tehnički moguće, urađene su i pristupne rampe za lakši prilaz – rekla je Dragica Moro, zamenica gradskog sekretara za obrazovanje.

Nebojša Trifić, direktor OŠ „Miloje Vasić”, rekao je da će lift biti u upotrebi od 1. septembra i da je u toku upis prvaka, među kojima ima i dece sa invaliditetom.

– Lift će biti od velikog značaja za našu školu, jer ćemo imati daleko bolje uslove za boravak i pohađanje nastave dece sa invaliditetom. Škola raspolaže i sa dve prilazne rampe, jednom na glavnom ulazu i jednom u školskom dvorištu, tako da će ugradnja lifta zaokružiti spremnost škole za prijem učenika sa invaliditetom. Sa svim drugim sadržajima koje naša škola ima, možemo se pohvaliti da ispunjavamo sve evropske standarde u oblasti obrazovanja – rekao je direktor Trifić.

Osnovna škola „Miloje Vasić” u Kaluđerici počela je sa radom 1. septembra 2010. godine. Školu pohađa 674 učenika, a broj zaposlenih je 60. Objekat na ukupno 5.853 kvadratna metra ima 32 učionice opšte i specijalizovane namene, višenamenski hol (sa izdignutom pozornicom), biblioteku i medijateku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativni deo sa zbornicom, distributivnu kuhinju i trpezariju, prostorije za školskog lekara i stomatologa, sanitarne čvorove za učenike, nastavno i pomoćno osoblje.

Škola „Miloje Vasić” je i prva škola u Beogradu koja je opremljena ormarićima za knjige. Početkom aprila u školu je ugrađeno 705 ormarića, tako da 674 učenika ove škole u njih mogu da smeste svoje knjige.

Njenom izgradnjom rasterećena je škola „Aleksa Šantić”, koja je radila u tri smene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track