Mladenović: Beograd spremno dočkuje prvi sneg
Foto: Dragana Udovičić

Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Mladenović: Beograd spremno dočkuje prvi sneg

Beograd -

BEOGRAD - Beograd će u potpunosti spreman dočekati predstojeću zimu, poručio je danas zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, ističući da su pripremljene dovoljne količine soli, kao i više od 100 kamiona zimske službe koji će raditi u toku sezone.

Mladenović je novinarima, nakon sednice gradskog Štaba za vanredne situacije, najavio i da će se tokom predstojeće zime čistiti i jedan broj novih ulica.

Prema njegovim rečima, priprema se i nova baza zimske službe, ispod "Gazele", na novobeogradskoj strani, što će, kako je rekao, doprineti lakšem pristupu tom delu grada i bržem čišćenju većeg broja saobraćajnica za vreme padavina.

Kako je dodao, izdata je naredba od strane gradonačelnika Sniše Malog, kao komandanta Štaba, svim instituciama i opštinama sa konkretnim zaključcima i ciljevima koje moraju da ispune kako bi se pripremili za zimu.

"Očekujemo i uključivanje opština, njima je u toj naredbi dat određeni broj zadataka koje treba da ispune i da se pripreme", rekao je Mladenović.

On je precizirao da će biti podeljeno više od 600 tona soli mesnim zajednicama i ulazima, koji će se pakovati u džakove od pet kilograma, što će olakšti distribuciju i korišćenje.

"To je dugačiji pristp u odnosu na prethodne godine, u skladu sa zahtevima građana", podvukao je Mladenović.

On je apelovao na građane da poštuju sve zahteve i obaveštenja koji će stizati od "Beokom servisa" i nadležnih institucija, kako bi svi zajedno doprineli da predstojeća zima prođe bez većih komplikacija i problema.

"Stručno-operativni tim koji se bavi zimskom službom i ušlovima vezanim za nepogode usvojiće plan koji se odnosi na pripreme javnih gradskih preduzeća da budu sorman da odgovore kada nastupe padavine", rekao je Mladenović.

Zimska sezona počinje 15. novembra i traje do 31. marta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track