RADOVI VREDNI 50 MILIONA DINARA: Završeno asfaltiranje asfaltiranje deonice od Vrčina do Smederevsko
Foto: Beoinfo

Otvaranju prisustvovao gradski menadžer

RADOVI VREDNI 50 MILIONA DINARA: Završeno asfaltiranje asfaltiranje deonice od Vrčina do Smederevsko

Beograd -

BEOGRAD -U beogradskoj opštini Grocka završeno je asfaltiranje deonice od Vrčina do Smederevskog puta, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića radovi su koštali oko 50 miliona dinara., a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića radovi su koštali oko 50 miliona dinara.

"Na ovom putu ništa ozbiljno nije rađeno sigurno 40-ak godina", naveo je on i dodao da je, zahvaljujući dobroj saradnji Grada Beograda, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP "Putevi Srbije", urađeno 4,4 kilometra puta.

Navodeći da je asfaltiranjem deonice od Vrčina do Smederevskog puta rešen veliki problem, Vesić se zahvalio predsedniku opštine Grocka i građanima koji su inicirali radove.

"Mi pokušavamo da nadoknadimo nedostajuću infrastrukturu što sami, što zajedno sa 'Putevima Srbije' jer svi građani Beograda, bez obzira da li žive u Vrčinu, Boleču, Ritopeku ili bilo kom drugom delu Beograda, moraju da budu tretirani na isti način kao građani koji žive na Terazijama ili Vračaru", istakao je Vesić.

Govoreći o infrastrukturnim projektima na teritoriji opštine Grocka, on je podsetio da se u toj oštini, kod naselja Leštane, radi vodovod u delu gde se gradi "Ikea".

Osim toga, naglasio je Vesić, u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda je prošao tender da se uradi novih četiri kilometra vodovoda kojim će se spojiti rezervoar u Kaluđerici sa regionalnim vodovodom Makiš-Mladenovac."Time ćemo obezbediti da možemo da uradimo sekundarnu mrežu i za Kaluđericu, i za Leštane, i za Boleč, i za Vinču i Ritopek, kao i da građanima Kaluđerice koji već sada imaju vodu, obezbedimo stabilno snadbevanje vodom", dodao je Vesić.

On je izrazio zadovoljstvo što Grad Beograd na taj način rešava suštinske infrastrukturne probleme, a ne radi samo "šminkanje, kao što se radilo u prošlosti".

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je izrazio zadovoljstvo zbog asfaltiranja deonice od Vrčina do Smederevskog puta jer to, kako je ocenio, puno znači građanima koji žive u tom delu Grocke.

"Mi smo u poslednjih šest meseci uradili 30 kilometara atarskih i 24 kilometra lokalnih puteva što, moramo priznati, u zadnjih 20 godina ukupno nije urađeno", dodao je Simonović.

Direktor Sektora za održavanje u JP "Putevi Srbije" Zoran Stojisavljević je rekao da je to preduzeće u prethodne tri godine obnovilo više od 100 kilometara mreže državnih puteva drugog reda na teritoriji grada Beograda u šta je, kako je istakao, uloženo više od 500 miliona dinara.

"Nadam se da ćemo istim tempom nastaviti i ubuduće", rekao je Stojisavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track