Najnovije vesti

DESET DANA PRE ROKA: Završena rekonstrukcija nadvožnjaka iznad Pančevačkog puta
Foto: Zorana Jevtić

Kraj saobraćajnih gužvi

DESET DANA PRE ROKA: Završena rekonstrukcija nadvožnjaka iznad Pančevačkog puta

Beograd

BEOGRAD - Rekonstrukcija nadvožnjaka preko Pančevačkog puta u smeru ka Pančevačkom mostu je završena i od ponoći će biti normalizovan drumski saobraćaj.

Kako je saopštila Infrastruktura železnice Srbije, radovi su počeli 6. maja ove godine i završeni su 10 dana pre roka.

 

Rekonstrukcija se odvijala u tri faze radova i tokom trajanja poslednje, iz bezbednosnih razloga, drumski saobraćaj je bio potpuno obustavljen, na rampi petlje iz smera Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu.

 

Prva faza se odvijala 16, 17. i 18. aprila u vidu pripreme gradilišta.Druga faza je počela 4. maja kada je zatvoreno isključenje sa Pančevačkog mosta ka Zrenjaninskom putu zbog izgradnje prvog nadvožnjaka i ona je završena 15. avgusta.

 

 

Treća faza je počela 2. septembra kada je zatvoreno uključenje na Pančevački most sa Pančevačkog puta zbog izgradnje drugog nadvožnjaka. Upravo je ova faza radova prouzrokovala najviše gužvi-

 

Izgradnja nadvožnjaka je finansirana u ruskog kredita koji je takođe obuhvatao i izgradnju novog drugog koloseka sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom, kao i izgradnjom novih staničnih perona na deonici od Pančevačkog mosta do Glavne stanice u Pančevu.

 

Završetak pomenutih radova je omogućio i produženje linije BG voza do Ovče umesto do Pančevačkog mosta.
Vrednost radova je iznosio 4,1 milion dolara, a glavni izvođač je ruska kompanija RŽD Internešenel, dok su domaće firme bile podizvođači.

 

(lobi-info.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...