BEOGRAĐANKA (35) U ŠOKU: Maskirani pljačkaš me s leđa napao na Bežanijskom groblju i oteo mi tašnu!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Krenula s majkom da obiđe grobove brata i sestre

BEOGRAĐANKA (35) U ŠOKU: Maskirani pljačkaš me s leđa napao na Bežanijskom groblju i oteo mi tašnu!

Beograd -

BEOGRAD - Oprez! Grupe pljačkaša haraju beogradskim grobljima, a njihove mete su uglavnom žene, od kojih otimaju tašne i druge dragocenosti.

Na meti maskiranog razbojnika ovih dana se našla i Z. V. (35), koja je sa majkom krenula da obiđe grob nedavno preminule sestre.

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE: Obiđite grobove predaka, ali OVO NE ČINITE jer se veruje da je to GREH

Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

- Razbojnik me napao kod parcele 166, na istočnoj strani Novog bežanijskog groblja, gde su sagrađene nove kapele i lokali, ali koji još ne rade. Tu sam bila s majkom kod brata koji je umro mlad pre tri godine, a kada smo krenule prema delu groblja gde je moja sestra, na mene je, s leđa, skočio maskirani lopov i sa ramena mi strgnuo torbu u kojoj su bile mnoge vredne stvari. Odmah sam potrčala za njim, ali je on pobegao u obližnji šumarak, kroz ogradu koju su lopovi ranije napravili. Nisam smela da ulazim u tu prašumu pored groblja jer sam se plašila da ima saučesnika, pa sam bespomoćno stajala i dozivala u pomoć. Nigde nije bilo čuvara, nego je u blizini bio starac od 83 godine. Vrištala sam i plakala, a to je čuo neki mladić iz “Gradske čistoće”, koji je iz te šume dotrčao sa metalnom štanglom i počeo da traži lopova. Međutim, ni on nije smeo da ide za njim - priča pokradena žena.

Foto: Profimedia/Ilustracija
Foto: Profimedia/Ilustracija

Ona navodi da su joj u torbi bili novac, četiri vredna telefona, sva lična i poslovna dokumenta, platne katice, ali i dokumentacija od njene rano preminule sestre.

- U tim telefonima su mi svi kontakti, privatni i službeni, ali najteže mi je što su među njima slike i snimci moje pokojne sestre, koje nisam uspela da prebacim na računar. Sada iznova vadim sva dokumenta, a slučaj sam prijavila policiji koja traga za razbojnicima - navodi pokradena Beograđanka.

Ona kaže da je lopov visok oko 185 centimetara, da je na sebi imao crnu trenerku i kapuljaču kojom je maskirao lice, a na nogama crne patike. Prema opisu svedoka, star je oko 22 godine.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja