(KURIR TV) RUŠENJE NA VOŽDOVCU: Pomeraju ogradu škole zbog parcele
Foto: Kurir TV

Izašla policija i građevinski inspektori

(KURIR TV) RUŠENJE NA VOŽDOVCU: Pomeraju ogradu škole zbog parcele

Beograd -

BEOGRAD - Danas pre podne u dvorištu OŠ Filip Filipović u Bulevaru oslobođenja 317 na Voždovcu pojavili su se bageri kako bi srušili i pomerili ogradu.

Kako Kurir saznaje od jutros na teren dva puta izašla je policijska patrola, kao i građevinski inspektor.

Direktor Osnovne škole Filip Filipović na Voždovcu ističe da škola ima dokumentaciju po kojoj joj pripada ova parcela i da ne postoje papiri dozvoljavaju rušenje ograde.

"Sporna površina pripada školi i mi imamo za to svu dokumentaciju. Druga strana ima dozvolu za izgradnju ograde, ali ne i za rušenje, izjavio je Dušan Kićović direktor Osnovne škole Filip Filipović na Voždovcu.

S druge strane Jovana Joksimović, advokat i član porodice pokazala je papire i svu potrebnu dokumentaciju da je zemljište do 1958. pripadalo pojedinačnim vlasnicima i da je onda to zemljište država oduzela i na tom mestu sagradila školu.

Prema njenim rečima kada su pojedinačne parcele vraćene vlasnicima ostala je samo sporna ograda oko koje vodio spor 12 godina.

Advokatica ističe za Kurir da je porodica pribavila svu potrebnu dokumentaciju i da oni samo žele da pomere ogradu za sporni deo. Ona je dodala i da policajci i građevinski inspektori koji su izašli na teren i videli paipre su samo rekli da se gradnja nastavi.

- Sud i sve nadležne službe su utvrdile da taj sporni deo pripada porodici, tvrdi za Kurir advokatica Joksimović.

(M.M. M.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja