Čavić u Starom dvoru: Zahvalan sam svima na podršci

Čavić u Starom dvoru: Zahvalan sam svima na podršci

Beograd -
Posle osvajanja zlatne medalje, dokazao sam da je to itekako moguće, uz činjenicu da sam ušao u istoriju kao prvi idividualni sportista kome je to pošlo za rukom posle tako komplikovane operacije

BEOGRAD- Srpski plivač Milorad Čavić, koji je na poslednjem Evropskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju, zahavlio je u Starom dvoru svima koji su verovali u njega i pomogli mu da dođe do najsjajnijeg odličja.

On je, na prvoj konferenciji za novinare posle prvenstva, podsetio da je posle povrede leđa prošao kroz najteži period u životu, da ga je većina ljudi otpisala, ali i da je bilo i onih koji su verovali u njegov povratak.

– Posle osvajanja zlatne medalje, dokazao sam da je to itekako moguće, uz činjenicu da sam ušao u istoriju kao prvi idividualni sportista kome je to pošlo za rukom posle tako komplikovane operacije. Jednostavno sam osećao da mogu još da pružim, što me dodatno čini srećnim jer sam dao nadu i svim drugim povređenim sportistima da ne odustaju tako lako od nastvaka karijere – ukazao je Čavić.

Pomoćnik sekretara za sport i omladinu grada Beograda Nemanja Radović podsetio je da grad pomaže pripreme naših sportista za Olimpijske igre, koje treba da se održe u Londonu tokom jula i avgusta ove godine, a da je jedan od njih i Milorad Čavić.

– Grad je, pre svega, pomogao sportistima tako što je zakupio prostor koji se nalazi na njegovoj teritoriji, kako bi oni imali adekvatne uslove za pripreme. Kao što vidimo, to daje konkretne rezultate i ta će praksa biti nastavljena i ubuduće – rekao je Radović.

Srpski plivač Milorad Čavić je na Evropskom prvenstvu u Debrecinu u Mađarskoj osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leptir stilom, ostvarivši najbolje vreme ove godine u svetu, i siguran je učesnik Olimpijskih igara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track