VESIĆ: Dimitrije Tucović ne pripada samo porodici nego celom srpskom narodu, mesto mu je u Aleji
Foto: Dragana Udovičić

Porodica traži da posmrtni ostaci budu preneti na Zlatibor

VESIĆ: Dimitrije Tucović ne pripada samo porodici nego celom srpskom narodu, mesto mu je u Aleji

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića sa trga na Slaviji biti preneti na Novo groblje jer takva ličnost zaslužuje da počiva u Aleji velikana.

Vesić je, povodom zahteva nekih uduženja i porodice da Tucovićevi posmrti ostaci budu preneti u rodno Gostilje na Zlatiboru, rekao da "takve ličnosti kao Dimitrije Tucović ne pripadaju samo porodici, već celom srpskom narodu".

"Siguran sam da ti koji sada imaju primedbe nisu nikada došli na grob Tucovića da donesu cveće", rekao je Vesić i podsetio da je "nažalost ovaj pokop šesti po redu i da će posmrtni ostaci takvog velikana konačno naći mir tamo gde i pripadaju".

Vesić je novinarima u Skupštini grada rekao da je odluka o rekonstrukciji Trga Slavija doneta još 2010. i da nju nije donela sadašnja vlast.Izmeštanje spomenika i posmrtnih ostataka Dimitrija Tucovića započeto je 13. novembra, čime je počela rekonstrukcija Trga Slavija. Spomenik Dimitriju Tucoviću biće postavljen izmedju Trga Slavija i Ulice kralja Milutina, na sredini budućeg parka.Posmrtni ostaci Tucovića, jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti 20. veka, koji je poginuo kao oficir Vojske Kraljevine Srbije u Kolubarskoj bici, uz sve državne i vojne počasti biće pohranjeni u Aleji velikana na Novom groblju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track