VESIĆ: Ulažemo ogroman napor da se broj poginulih u saobraćajkama u Beogradu još smanji
Foto: Dragana Udovičić

101 osoba stradala u 2015.

VESIĆ: Ulažemo ogroman napor da se broj poginulih u saobraćajkama u Beogradu još smanji

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas da je, iako se broj žrtava u saobraćajnim nesrećama u Beogradu smanjuje nekoliko poslednjih godina, 101 poginula osoba u prošloj godini ogroman broj.

"Grad Beograd izdvaja značajna sredstva za povećanje bezbednosti saobraćaja i sprovodi kampanje za unapredjenje svesti o važnosti poštovanja propisa kako bi se obezbedila veća sigurnost svih koji učestvuju u saobraćaju", rekao je Vesić u Skupštini grada povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

On je dodao da se na taj dan, pored odavanja pošte poginulima, javnosti skreće pažnja na obim i težinu posledica, najčešće uzroke i troškove, ali i na aktivnosti koje se preduzimaju da bi se smanjio broj nesreća.

Vesić je istakao da su najugroženiji u saobraćaju deca, invalidi, stari, biciklisti i vozači motora.

"Preduzeli smo niz aktivnosti u cilju prevencije nesreća pa je Sekretarijat za saobraćaj u toku ove godine izradio tehničku dokumentaciju i obeležio 30 zona škola i finansirao izradu studije bezbednosti saobraćaja kako bi se sagledale opasne zone po bezbednost dece, starih i invalida", rekao je Vesić.

On je dodao da je ove godine obeleženo 20 kilometara biciklističkih staza, a u planu je da se naredne godine označi još 70 kilometara zbog čega će biciklisti biti bezbedniji.Vesić je istakao i da će se izgradnjom biciklističkih stanica gde će se iznajmljivati dvotočkaši povećati broj biciklista u saobraćaju, pa je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i vode računa o svom i tudjim životima.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je da Gradska uprava neće biti zadovoljna sve dok i jedan gradjanin bude povredjen u saobraćaju i dodao da bi ove godine broj poginulih mogao da bude manji od 100."I to je ogroman broj i naše aktivnosti se svode na to da ga svedemo na minimum", dodao je Rafailović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track