Pričinjena velika materijalna šteta

(KURIR TV) HAOS U BEOGRADU USRED NOĆI: Izgorelo 6 automobila na 3 različite lokacije, 2 uhapšena

Beograd -

Oko tri sata posle ponoći na tri različite lokacije izgorelo je šest automobila. Niko nije povređen, ali je pričinjena velika materijalna šteta, a uhapšeni su N.I. (22) i jedan maloletnik.

Nešto pre tri sata posle ponoći, na parkingu u Vinogradskoj ulici na Čukarici su potpuno izgorela tri automobila, a oštećen je i četvrti.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Stanarka zgrade na Vidikovačkom vencu Marija Visković za Kurir kaže da je prizor bio užasan.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Ja to noćas nisam videla, samo mi je komšinica rekla da je to tako strašno gorelo, da su automobili svirali, kaže da je bilo ljudi koji su bežali... Sad to prvi put vidim. Strašno", rekla nam je uznemirena žena.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Brzo je otkriveno da je tokom noći bilo još zapaljenih vozila na Čukarici, a po jedan u ulicima Omladinsko šetalište i Oblakovska.

Vlasnik jednog od zapaljenih automobila, Slobodan Vučević (73), za Kurir opisuje dramu koja se odigrala tokom noći.

Slobodan Vučević, Foto: Marina Lopičić
Slobodan Vučević, Foto: Marina Lopičić

"Negde oko 2.30 časova supruga me je probudila, kaže - gori komšijin mercedes. Vetar je bio jak, to je bila buktinja. Ja se oblačim, jer sam bio u pidžami, tražim ključeve svog opela i strčimo dole ostale komšije i ja, a moj sin je pozvao vatrogasce. Međutim, taj vetar je toliko duvao, čulo se i pucanje iz automobila i ja svom nisam smeo da priđem, plašio sam se da ne eksplodira. Vatrogasci su stigli za desetak minuta i počeli da gase požar", objašnjava Vučević.

Protiv N.I. je podignuta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti i njemu je odredjeno zadržavanje, dok će protiv maloletnika biti podneta prijava u redovnom postupku.

(J.Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track