VOZIO SUPROTNOM TRAKOM PA PRAVO PO GASU: Otkriven vozač mercedesa koji je divljao po centru Beograda
Foto: Printscreen Facebook

Vožnja francuskom ulicom

VOZIO SUPROTNOM TRAKOM PA PRAVO PO GASU: Otkriven vozač mercedesa koji je divljao po centru Beograda

Beograd -

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su vozača belog „mercedesa“, kojim je u Francuskoj ulici u Beogradu obavljeno preticanje kolone vozila trakom za vozila iz suprotnog smera.

Policija je utvrdila da je korisnik vozila pravna osoba, a odgovornoj osobi firme dostavljen je poziv da se, u skladu sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, u roku od osam dana izjasni o identitetu osobe koje je u vreme izvršenja prekršaja upravljala vozilom.

Ukoliko korisnik vozila u datom roku ne dostavi podatke o identitetu vozača, protiv pravnog lica i odgovornog lica biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

(VIDEO) BAHATO DIVLJANJE MERCEDESOM USRED CENTRA BEOGRADA: Suprotnom trakom, pa PRAVO PO GASU!

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje da je vlasnik, odnosno korisnik vozila dužan da, na zahtev policijskog službenika, da podatke o identitetu lica kome je dao vozilo na upravljanje, odnosno korišćenje.

Za ovaj prekršaj, Zakon predviđa kaznu u iznosu od 100.000 do 800.000 dinara, a za odgovorno lice u pravnom licu od 6.000 do 50.000 dinara.

(EPK/Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track