Zgrada BIGZ uskoro dobija novog vlasnika
Foto: Nebojša Mandić

Arhitektonski biser će ponovo zablistati

Zgrada BIGZ uskoro dobija novog vlasnika

Beograd -

Navodi se da će ovo zdanje u Bulevaru vojvode Mišića uskoro dobiti novog vlasnika, koji će preuzeti zgradu i od nje napraviti još jedan velelepni objekat kojim će Beograd moći da se ponosi

BEOGRAD - Čuvena zgrada BIGZ, jedno od najpoznatijih arhitektonskih ostvarenja jugoslovenske moderne, uskoro bi mogla da zasija novim sjajem i učini da čitav kraj dobije izgled kakav zaslužuje.

Navodi se da će ovo zdanje u Bulevaru vojvode Mišića uskoro dobiti novog vlasnika, koji će preuzeti zgradu i od nje napraviti još jedan velelepni objekat kojim će Beograd moći da se ponosi.

MultifunkcionalnoGrad je dobio pismo zainteresovanog kupca „Soravija grupe“ da će do kraja prvog kvartala naredne godine zatvoriti kompletnu transakciju, što je lepa vest za ovaj deo grada.Ističe se da će ta zgrada postati multifunkcionalan centar za manifestacije, izložbe i kulturne događaje, te i da će uz novootvoreni hotel „Radison blu old mil“ i zgradu starog saveznog MUP, na čijem će mestu nići velelepni objekat, čitav kraj dobiti novo ruho.Čudo moderne Ovo čudo jugoslovenske moderne izgrađeno je kao zgrada Državne štamparije 1937. godine po projektu arhitekte Dragiše Brašovana, a u obliku ćiriličnog slova P, nalik na štamparsku mašinu. BIGZ je devedesetih prepušten nemaru, da bi se poslednjih nekoliko godina u zgradu, pored nekoliko firmi, uselio veliki broj mladih umetnika, dizajnera, arhitekata, muzičara i di-džejeva.N. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track