MALI OBIŠAO OBNOVOLJENI POGON KOSMAJ: U 2017. kreće se u rekonstrukciju čeških tramvaja
Foto: Beoinfo

Nova ulaganja u GSP

MALI OBIŠAO OBNOVOLJENI POGON KOSMAJ: U 2017. kreće se u rekonstrukciju čeških tramvaja

Beograd -

BEOGRAD - U prethodne dve godine kupljeno je 55 novih autobusa, naredne će biti kupljeno još 30 zglobnh i 10 solo autobusa, a funkcionisanje Gradskog saobraćajnog trudimo se da popravimo i rekonstrukcijom pogona, rekao je danas gradonačelnik Siniša Mali obilazeći pogon "Kosmaj" tog javnog preduzeća.

U rekonstrukciju tog pogona grad je uložio 95 miliona dinara, a to koliko se ulaže u gradske službe, kako je naveo, građani mogu da vide svakodnevno.

''Ovo je prvi put, nakon što je pogon 'Kosmaj' izgrađen da se bilo šta investira u ove garaže i parkirališta'', naveo je i dodao da je ulaganje u taj pogon važno jer će se time omogućiti bolje i kvalitetnije održavanje i kontrola vozila, a to će uticati na veću bezbednost.Inače, 95 miliona uloženih u pogon "Kosmaj" novac je od uštede, a ne iz kredita, napomenuo je Mali, dodajući da su za GSP prioriteti pogoni, kupovina i zamena voznog parka, te da je za narednu godinu planirano da se zaposlenima, pre svega vozačima, obezbede nove zimske i letnje uniforme.

Nakon rekonstrukcije pogona "Kosmaj" isti posao predstoji u pogonu na Karaburmi, a Mali podseća da nakon tri godine GSP stoji mnogo bolje nego ranije i u finansijskom, ali i u kadrovskom smislu.

To je, međutim, primetio je, daleko od željenog nivoa usluga, a želja je da GSP dobija manje subvencija od grada, zbog čega je još jednom apelovao na građane da razumeju da je svaka kupljena karta investirana u sređivanja pogona, autobusa, u kupovinu novih autobusa...Kako kaže, ako budu dovoljno sposobni da uštede još malo para naredne godine će se krenuti i u rekonstrukciju starih českih tramvaja.Prema njegovim rečima, cilj je da se od njih naprave savremeni tramvaji sa klima i WF uređajima.

Direktor JKP ''GSP Beograd'' Željko Milković zahvalio je gradonačelniku na podršci napominjući da su to prvi radovi koji se izvode u ovom pogonu od 1974. godine, kada je podignut.

''Ovim tempom ćemo nastaviti i iduće godine'', rekao je Milković navodeći da će se više pažnje posvetiti zaposlenima - vozačima, majstorima u održavanju, svim službenicima u GSP-u, ali i korisnicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track