PRED NIKOLJDAN I U VREME BOŽIĆNOG POSTA: Počela analiza ispravnosti ribe na BG pijacama
Foto: Think

Naučni institut za veterinarstvo Srbije

PRED NIKOLJDAN I U VREME BOŽIĆNOG POSTA: Počela analiza ispravnosti ribe na BG pijacama

Beograd -

BEOGRAD - U periodu povećanog prometa ribe u vreme božićnog posta i pripreme trpeze za jednu od najvećih slava na ovim prostorima – Nikoljdana, JKP „Gradske pijace” naručile su analizu zdravstvene ispravnosti ribe.

Uzorkovanje je obavio Naučni institut za veterinarstvo Srbije, koji je jedna od vodećih naučno-stručnih institucija u oblasti veterine. Rezultate organoleptičkog i parazitološkog pregleda, prisustva teških metala i histamina u pastrmci, smuđu, šaranu, somu, beloj ribi, osliću, brancinu, skuši, papalini i girici, preduzeće će objaviti po dospeću.

JKP „Gradske pijace”, iako kontrola ispravnosti namirnica nije u nadležnosti preduzeća, sprovode interni monitoring četiri puta godišnje. Higijenska ispravnost i kvalitet namirnica koje se prodaju na beogradskim pijacama predstavlja prioritet „Gradskih pijaca”.

Preduzeće će i u narednom periodu nastaviti sa analizama zdravstvene bezbednosti namirnica, kako bi građani mogli da obogate prazničnu trpezu kvalitetnim proizvodima sa beogradskih tržnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track