NOVA PRAVILA U BG ŠKOLAMA OD PROLEĆA: Zabranjeno iznajmljivanje sala za fizičko pre 21 sat
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

U terminu od 19 do 21 besplatne škole sporta

NOVA PRAVILA U BG ŠKOLAMA OD PROLEĆA: Zabranjeno iznajmljivanje sala za fizičko pre 21 sat

Beograd -

BEOGRAD - Fiskulturne sale u školama ubuduće neće moći da se komercijalno izdaju pre 21 sat, a u terminu od 19 do 21 već na proleće biće organizovane besplatne škole sporta, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

- Postoji puno dece koja, nažalost, ne mogu da treniraju zato što njihovi roditelji nemaju novca da im plate. Taj posao bi trebalo da, u saradnji sa Ministarstvom za prosvetu i lokalnom samoupravom, rade nastavnici fizičkog koji bi za to dobili dodatni novac - precizirao je gradski menadžer i dodao da Grad Beograd danas mnogo više para ulaže u školski sport.

Od šest miliona dinara koliko je nekada ulagano, sada je to 35 miliona, a 40 odsto više dece učestvuje u školskim takmičenjima. On je naglasio da očekuje da će biti otpora u nekim školama, ali fiskulturne sale su namenjene prvenstveno deci, a onda kada se zadovolje sve njihove potrebe, mogu da se izdaju kako bi škole imale više sredstava.

- To će biti velika pobeda za ovu zemlju koja će se ostvariti u saradnji Ministarstva prosvete, Minstarstva sporta i omladine i lokalne samouprave - rekao je Vesić.

(Beoinfo/Studio B)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track