NAUKO, DOBAR DAN: Počinje jubilarno druženje naučnika i dece

Sajam nauke u Beogradu

NAUKO, DOBAR DAN: Počinje jubilarno druženje naučnika i dece

Beograd -

Svirajte na Teslinom kalemu, saznajte više o anatomiji svojih ljubimaca, provozajte se na obrnutom biciklu, dodirnite drvo staro pet vekova, vidite kišu vatre...

Najveća smotra nauke, koja će na 7.000 kvadratnih metara okupiti zaljubljenike u nauku i naučnu zabavu, razjasniće sve naučne zavrzlame uz pomoć 600 naučnih demonstratora na interaktivan i slikovit način.Hale 3, 3a i 11 Beogradskog sajma od 15. do 18. decembra rezervisane su za nauku bez prestanka, naučnofantastičnu binu, EPS Tesla zonu, zonu Ekspertinejdžera, kao i kutak namenjen najmlađima - Malu zonu.

Posetioci će, između ostalog, dobiti jedinstvenu priliku da četiri dana sviraju na Teslinom kalemu, saznaju više o anatomiji svojih ljubimaca, provozaju obrnuti bicikl, spoznaju kako paraziti svoje domaćine pretvaraju u zombije, vide kišu vatre, sviraju na raspevanim cevima i dodirnu drvo staro pet vekova.Festival nauke je najveći događaj koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja u jugoistočnoj Evropi, a njegova misija jeste veći značaj obrazovanja u društvu, korišćenjem zanimljivih, modernih i novih metoda. Na njemu će se premijerno predstaviti 53 naučne postavke, šest gostujućih trupa naučnika, kao i 62 naučne i obrazovne institucije iz Srbije.

Ulaznice, po ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanja manifestacije, karte će moći da se kupe na Beogradskom sajmu. Festivalska karta važi za jedan festivalski dan u halama 3, 3A i 11, doplatna ulaznica potrebna je samo za fizičko-laserski šou univerziteta Lund iz Švedske, po ceni od 100 dinara, i kupovaće se na blagajni na licu mesta.Deca do pet godina starosti ne plaćaju ulazak.

Radno vremeŠKOLSKI I PORODIČNI DANIRadno vreme Festivala nauke u četvrtak i petak, kad su školski dani, jeste od 10 do 18 časova, dok će u subotu i nedelju (porodični dani) biti od 10 do 20 časova.

SponzoriKO POMAŽE NAUKUPonosni smo što se među sponzorima 10. Festivala nauke nalazi izdanje iz našeg portfolija: National Geographic.Generalni sponzor Festivala nauke je kompanija NIS, prijatelj manifestacije MTS, a podršku festivalu dali su Centar za promociju nauke, Austrijski kulturni forum i Francuski institut. Sponzori 10. Festivala nauke su EPS, Erste banka, Samsung, Beogradski sajam i „Grafix“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track