BRAVO, DŽEZERI: Beogradski džez festival doneo profit
Foto: Fonet

Dobit od 3,9 miliona dinara

BRAVO, DŽEZERI: Beogradski džez festival doneo profit

Beograd -

Novac koji je zarađen na 32. festivalu biće iskorišćen za kupovinu stolica u velikoj sali Doma omladine

Plaćeni računi i dobit od 3,9 miliona dinara. Ovako se u najkraćem može opisati završni izveštaj nedavno završenog 32. po redu Beogradskog džez festivala. I još jedna dobra vest - dobit će biti uložena u kupovinu stolica u velikoj sali Doma omladine.

Organizacioni odbor Beogradskog džez festivala dobio je u petak konačni izveštaj s ove manifestacije, u kojem se navodi da su isplaćeni svi troškovi organizacije, kao i da je dobit bila nešto malo manja od četiri miliona dinara. Odbor jednoglasno odlučio da se ostvarena dobit uloži u Dom omladine, kojem su nove stolice u vrednosti od oko šest miliona dinara neophodne za normalno funkcionisanje. Preostala dva miliona obezbediće Dom omladine i Grad Beograd. Na taj način obezbediće se veći komfor budućim posetiocima.S obzirom na to da Beogradski džez festival većinu programa održava upravo u Domu omladine, bilo je prirodno da se ostvarena dobit uloži u omiljeno sastajalište Beograđana koji prate kulturna dešavanja.Iako vlada uverenje da kultura, a naročito kvalitetni muzički sadržaji, nisu više na ceni, ovaj festival iz godine u godinu dokazuje da to, zapravo, nije tačno!Udeo budžetskih sredstava u ukupnim prihodima festivala ove godine iznosi 41,28 odsto, dok je prošle godine ovaj udeo iznosio 48,4 odsto. To znači da džez festival ima sve više sponzora i donatora. Dobit festivala uvećana je za 31,37 odsto u odnosu na 2015. godinu. Beogradski džez festival imao je ove godine čak 42 programa, a u 2015. godini 32 manifestacije.

Planeta džezNAJVEĆI BUDŽETFestival je održan od 26. do 30. novembra pod sloganom Planeta džez. Budžet festivala bio je najveći od njegovog obnavljanja 2005. godine, što je omogućilo da manifestacija traje pet dana, kao i da se koncerti održe i u Sava centru, prvi put od 1989. godine.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track