NIKODIJEVIĆ: Skupština Beograda do Nove godine usvojiće više od 1.000 dokumenata
Foto: Dragana Udovičić

Predstavljanje rezultata GO Obrenovac

NIKODIJEVIĆ: Skupština Beograda do Nove godine usvojiće više od 1.000 dokumenata

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas, na predstavlju rezultata rada gradskih vlasti u Obrenovcu, da će do Nove godine Skupština Beograda preći broj od 1.000 usvojenih dokumenata.

Ove godine održano je devet sednica gradskog parlamenta i usvojeno 975 akata. Do kraja godine održaćemo još jednu radnu sednicu i siguran sam da će broj usvojenih akata preći cifru od 1.000 dokumenata, rekao je Nikodijević, prenosi Beoinfo.

U martu je, posle 14 godina, usvojen novi Generalni Urbanistički plan grada Beograda (GUP), kao osnovni strateski dokument planskog razvoja grada, naglasio je Nikodijević.Taj dokument predvideo je i novu Luku na Dunavu, širenje kapaciteta Aerodroma Nikola Tesla, promovisao razvojna područja kao sto je Makiško polje, Ada Huja, Blok 18, treći Beograd na levoj obali Dunava uz Pupinov most i izmestanje pruge oko Kalemegdana.

Planom je predviđeno da to bude linijski gradski zeleni pojas od Beograda na vodi do Luke Beograd.Samo u ovoj godini, rekao je Nikodijević, izgrađeno je 110 kilometara vodovodne mreže i 18,2 kilometra kanalizacije.

Beograd će do roka koji smo sami sebi zadali, 2025. godine, trajno rešiti problem kanalizacije i otpadnih voda, i prestaćemo da budemo jedini veliki grad Evrope koji na rečnom putu Dunava direktno izliva svoje otpadne vode u reku, poručio je Nikodijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track