Najnovije vesti

RADNO VREME PRODAVNICA ZA NOVU GODINU: U nedelju neradno, a u ponedeljak i utorak do 12 sati
Foto: Thinkstock

Na badnji dan do 18 časova

RADNO VREME PRODAVNICA ZA NOVU GODINU: U nedelju neradno, a u ponedeljak i utorak do 12 sati

Beograd

BEOGRAD  - Sekretarijat za privredu Grada Beograda saopštio je danas da prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda u subotu 31. decembra dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati.

U nedelju 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u ponedeljak 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, isto kao i u utorak 3. januara.

U petak, na Badnji dan, prodavnice pretežno prehrambene robe, takođe moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić 7. januara dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika, 1, 2, 3. i 7. januara, nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 06 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od navedenog radnog vremena, dodaje se u saopštenju.

U dane kada se praznuje Nova godina, 31. decembra, 1, 2. i 3. januara, kao i 13. i 14. januara, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 sata.Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...