Najnovije vesti

POKLON OD GRADA ZA NOVU GODINU: Majkama prvorođenog dečaka i devojčice po 300.000 dinara
Foto: Nebojša Mandić

POKLON OD GRADA ZA NOVU GODINU: Majkama prvorođenog dečaka i devojčice po 300.000 dinara

Beograd

BEOGRAD - Majka prvorođenog dečaka i majka prvorođene devojčice u Beogradu u 2017. godini dobiće novogodišnju novčanu čestitku od po 300.000 dinara.

To je predviđeno odlukom koju su danas usvojili odbornici gradske skupštine, a kojom se utvrđuje pravo na "novogodišnju novčanu čestitku".

Kako je navedeno u odluci, uslovi za sticanje prava na Novogodišnju novčanu čestitku su da je dete prvorođeno 1. januara, da je rođeno u nekom od porodilišta u Beogradu, čiji je osnivač država Srbija, da je porođaj započet prirodnim putem i da je majka državljanka Srbije.

Odbornica DS Aleksandra Hristić smatra da je odluka dobra, jer majke treba podržati, kao i da je dobro što je uveden uslov da porođaj bude započet prirodnim putem, jer smo ranije bili svedoci i zloupotreba.

Ona je upitala šta će se desiti ako je u pitanju blizanačka trudnoća i da li to znači da će majke dobijati dupli iznos.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević objasnila je da će se uvek gledati vreme rođenja deteta.“Ako je blizanačka trudnoća, jedno dete svakako mora biti prvo, dakle uvek ćemo gledati vreme rođenja”, rekla je Stanisavljević.Novogodišnja novčana čestitka se isplaćuje jednokratno, na ime majke.Sredstva se obezbeđuju budžetom grada ili od donatora.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...