DRAMA NA TERAZIJAMA: Radnici nisu odbranili kiosk, policija uhapsila vlasnika
Foto: Nebojša Mandić

DRAMA NA TERAZIJAMA: Radnici nisu odbranili kiosk, policija uhapsila vlasnika

Beograd -

BEOGRAD - Marko Purković, vlasnik trafike "Tri Em plus" uhapšen je danas, jer je ometao policiju i komunalnu inspekciju dok su pokušavali da uklone njegov kiosk sa Terazija.

Pored Purkovića, uhapšena su još dvojica njegovih radnika, takođe zbog ometanja policije u vršenju službene dužnosti.

Drama na Terazijama počela je juče u 6 časova kada su se Purković i četrdesetak njegovih radnika okupili ispred trafike kako bi pokušali da spreče njeno uklanjanje. Prema rečima Marka Purkovića, pre 15 dana je dobio rešenje od opštine Stari Grad da ukloni trafiku.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

- Kada je u oktobru pravljen plan postavljanja kioska nisu nam dali dozvolu, bez ikakvog obrazloženja. Žalili smo se Upravnom sudu, a onda i Gradu Beogradu kao višoj instanci, ali nisu hteli da prihvate naše razloge. Skupili smo čak 5.000 potpisa u peticiji, ali ni to ih ne zanima. Došli smo ovde da odbranimo svoje pravo da radimo i moraće silom da nas uklone ako misle da odnesu kiosk - kaže Purkovic za Kurir.

Nakon četiri sata odbijanja da se sklone od trafike, policija je u saradnji sa tužilaštvom odlučila da privede vlasnika trafike.

- Sada će doći tužilac, a vi pođite sa nama - rekao je jedan od policajca Purkoviću.

Čovek je pošao sa njima, a suznim očima je upitao: "Zašto mi ovo radite?".

Za razliku od njega, koji se nije opirao hapšenju, dvojica njegovih radnika bili su malo nervozniji. Oni su najpre odbili da daju policajcima lične karte, zbog čega su i njima stavljene lisice.

Trojica muškaraca odvedena su u policijsku stanicu, dok su se ostali okupljeni mirno razišli.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

- Ne mogu da verujem da se ovo dešava. Marko je divan čovek i gazda. U njegovoj firmi radi 200 ljudi, koji od toga hrane svoje porodice. Mi smo došli ovde da pružimo podršku njemu i kolegama. Oni nisu nikakvi kriminalci da bi ih policija vezivala i hapsila. Ovo je velika sramota - rekla je jedna radnica firme "Tri Em plus".

Foto: Marko Purković
Foto: Marko Purković

Prema rečima okupljenih radnika, svi su uplašeni za svoju budućnost.

- Firma ima više trafika po gradu. Sada su uklonili ovu, sutra će i ostale. A šta ćemo mi da radimo? Od čega ćemo živeti i izdržavati decu? Mi samo želimo da radimo i zarađujemo - rekla je jedna od okupljenih radnica.

BRANE PURKOVIĆA: Gazda za primer!

Okupljeni radnici "Tri Em plusa" ispričali su juče da je uhapšeni Marko Purić gazda za primer.

- Sedam godina radim kod njega. Ni jedna plata mi nikada nije kasnila. Sve doprinese je redovno plaćao, išli smo na odmor po zakonu. Prezadovoljna sam njegovim odnosom prema zaposlenima. Jedna kolegenica je baš nedavno zatrudnela. Normalno joj je dao da ide na bolovanje, nije kao neki koji bi odmah otpustili trudnicu. Nedavno je jedna koleginica preminula, a on je platio čitavu sahranu. Eto kakav je on čovek. On ne zaslužuje da mu se ovo dešava - kaže revoltirana radnica.

(Marija Ivanov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track