NIKODIJEVIĆ NAJAVIO: Prihvatilište za decu sa Voždovca seli se na Zvezdaru
Foto: Aleksandar Jovanovic

Radost deci

NIKODIJEVIĆ NAJAVIO: Prihvatilište za decu sa Voždovca seli se na Zvezdaru

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević je danas najavio selidbu Prihvatilišta za decu sa Voždovca u bolji, adekvatniji prostor, saopštila je Uprava Grada.

Nikodijević je posetio Prihvatilište, poželeo deci da im ovo bude poslednji Božić u sadašnjem prostoru, i istakao da je Grad izdvojio novac za novi prostor Prihvatilišta za decu, od 1.700 kvadratnih metara, u Ulici Živka Davidovića.

"Taj objekat će imati sve neophodne kapacitete i uslove, pa je sigurno da će moći da primi veći broj dece. Zahvaljujući koordiniranoj saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i Vladom Srbije, obezbedili smo dovoljne kapacitete za smeštaj svih lica i dece kojima je u ovim hladnim danima potrebna naša pomoć", rekao je Nikodijvić i dodao da u slučaju pogoršanja vremena Grad ima alternativan smeštaj, "da nijedan građanin Beograda ne ostane na ulici ili bude gladan".

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić koji je s Nikodijevićem posetio Prihvatilište, gde su čestitali Božić i podelili poklone, zahvalio je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, Skupštini Beograda i zaposlenima u Prihvatilištu rekavši da su "oni pravi heroji, jer su život posvetili deci iz socijalno ugroženih kategorija".

"Ovo nije posao od osam sati, ovo je životno opredeljenje i potpuna posvećenost. Srbija je uvek bila humana i solidarna i danas, na Božić, toga bi trebalo da se setimo", rekao je Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track