NJIHOVE CENE LEDE GORE OD MINUSA: Čuvajte se divljih taksista! Papreno naplaćuju zbog zime i snega
Foto: Beta/Nenad Petrović

Broj ilegalnih vozača naglo je skočio tokom praznika

NJIHOVE CENE LEDE GORE OD MINUSA: Čuvajte se divljih taksista! Papreno naplaćuju zbog zime i snega

Beograd -

BEOGRAD - U svakoj krizi neko nađe priliku, a divlji taksisti su svoju videli u otežanom saobraćaju na beogradskim ulicama, pa tako vrtoglavim cenama za prevoz i na najkraćim relacijama ovih dana "lede" putnike više nego minus.

U to se uverila jedna Beograđanka koja je na glavnoj "Lastinoj" stanici zatražila prevoz.

- Taksista je stajao na stanici i pristiglim putnicima nudio prevoz. Njegovo vozilo bilo je parkirano dvadesetak metara dalje, ali odmah sam videla da nije deo nijedne taksi firme. Ipak sam pristala da me poveze, ali pre nego što sam i krenula ka kolima, pitao je dokle idem. "Do Bajloni pijace" rekla sam, na šta je odgovorio da će me ta trominutna vožnja minimalno koštati 1.200 dinara, pa i da ne sedam u kola, ako nemam te pare! - rekla nam je revoltirana devojka.

Kada je odbila, taksista je ponudio da spusti cenu.

- Rekao je da se kola po ovakvom vremenu jedva kreću, iako su ulice bile relativno čiste, a sneg je stao. Njegova cena je kao niska, no ta me kratka relacija nikada ne košta više od 500 dinara. Pokušao je da se cenjka, ali bilo mi je jasno da bi tarifa mogla lako da se duplira u toku vožnje, te sam odustala i otišla da čekam tramvaj - objasnila je ona.

Broj ilegalnih vozača naglo je skočio tokom praznika, a ceni se da su žitelje i goste Beograda prevozile stotine automobila bez TX tablica u kojima je kratka vožnja koštala papreno. Sada, kada je sezona žurki i pijančenja gotova, ledeni vetar će gurati neodlučne mušterije u njihovom pravcu, te za divlje takiste nema zime.

Ipak, najsigurnija opcija je da se telefonom pozove neko taksi udruženje i naruče legalna kola. Na kraju krajeva, bolje se još nekoliko minuta strpeti na hladnoći, nego danima žaliti za velikim svotama novca koje su vam olako izbijene iz džepa.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track