Prestonica pod ledom namučila Hitnu pomoć

(KURIR TV) DR NADA MACURA SAVETUJE Čarape na cipele i naravno slojevito! Danas čak 30 padova u BG!

Beograd -

BEOGRAD - Zbog klizavih trotoara i ulica, beogradska Hitna pomoć danas ima pune ruke posla, a evo šta savetuje doktorka Nada Macura...

Hitna pomoć imala je jutros pune ruke posla zbog leda i poledice pod kojim su osvanule beogradske ulice.

- Današnji dan specifičan je zbog povreda i povećanog obima posla zbog tih povreda. Palo je nešto poput izmaglice, magle, slane... na trotoare i nije bezbedno za koračanje... Tako da i pored posute soli, Beograđani su danas padali češće, zabeleženo je čak tridesetak padova - kaže za Kurir dr Nada Macura, portparol Hitne pomoći.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

- Ja kad krenem na posao ujutru u 6, mrak je, gledam pred sebe, biram uvek sneg, a savetujem to i sugrađanima kao i da stave neke čarape na cipele ili nešto što se prodaje kao zaštita od klizanja dok su ovi ledeni dani... a stariji i hronični bolesnici treba da ostanu kod kuće - savetuje dr Macura i dodaje da mlađi ukućani, rodbina i komšije treba sada da pokažu solidarnost.

- Neka ovaj ledeni dan donese nekom radost, ko slavi, ko čeka... Neka to bude neka vodilja koja će biti motiv da se podnesu ovi ledeni dani - poručila je portparol Hitne pomoći dr Nada Macura savetujući Beograđane, pogotovo starije, da bez preke potrebe ne izlaze na zaleđene ulice.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

- Danas je dan za penzije i ne možemo nikom da zabranimo, ali preporuka je da ne izlaze - kaže dr Macura naglašavajući da obavezno treba obući kapu, šal, rukavice, cipele koje se ne klizaju...

Kad je reč o hroničnim bolesnicima, srčani su najugroženiji jer hladno vreme, brzina i stres mogu da ubrzaju srčani napad!

I naravno slojevito i puno tečnosti! Ali ne vode nego čaja!

(EPK)

BONUS VIDEO: Budite bezbedni i na ledu...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track