ŠTRAJK BLOKIRAO BG VOZ: Grad uveo dodatne autobuse
Foto: Marina Lopičić

Pojačane linije 706 i 73

ŠTRAJK BLOKIRAO BG VOZ: Grad uveo dodatne autobuse

Beograd -

BEOGRAD - Grad Beograd obezbedio je dodatne autobuse na linijama 706 i 73 pošto je zbog štrajka u Javnom preduzeću "Železnice Srbije", onemogućen redovan saobraćaj BG voza, izjavio je danas gradski sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović.

On je naveo da Sekretarijat za javni prevoz još uvek nije dobio nikakav zvanični dopis iz JP "Železnice Srbije" o štrajku u tom preduzeću.

"Ne znamo ko štrajkuje. Sve što možemo je da pojačamo autobuski prevoz, a prema nezvaničnim informacijama u pitanju je štrajk garažnih radnika koji nisu pustili vozove na vreme", rekao je Mitrović a preneo Beoinfo.

Po njegovim rečima, "Železnice Srbije" očekuju penali jer po ugovoru sa Gradom imaju obavezu da ispoštuju prevoz.

"Železnice Srbije su jedan od prevoznika u Beogradu, koje Grad plaća po kilometru. Očekuju ih penali ali to ne znači da će gradjani biti zadovoljni tom merom. Zato smo odmah reagovali pojačanjem linije 706 i 73 sa po dva autobusa", kazao je gradski sekretar.

Mitrović je dodao da je gradjanima dat telefonski broj Sekretarijata za javni prevoz, dok se na brojeve telefona JP "Železnice Srbije" niko ne javlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track