Ponavljanje izbora u Boljevcima 17. juna

Ponavljanje izbora u Boljevcima 17. juna

Beograd -
Na lokalnim izborima u toj opštini DS je osvojila 11 odborničkih mesta, SNS 10, Ujedinjeni regioni Srbije šest, Pokret za bogatu opštinu Surčin pet i Socijalistička partija Srbije tri

BEOGRAD - Predsednik beogradske opštine Surčin u odlazećem sastavu Vojislav Janošević izjavio je da će 17. juna biti ponovljeni izbori na jednom biračkom mestu, a da će konstitutivna sednica Skupštine opštine biti održana polovinom avgusta.

Janošević (DS) je rekao da će u nedelju, 17. juna, biti ponovljeni izbori na biračkom mestu broj 20 u Boljevcima i da će verovatno sledećeg dana biti proglašeni konačni rezultat.

"Od tada teku zakonski rokovi - 15 dana je rok da se zakaže konstitutivna skupština, a 60 da se održi, odnosno 60 dana od proglašenja končanih rezultata, pa bi negde 16. ili 17. avgusta trebalo da bude zakazana konstitutivna sednica", rekao je Janošević.

Odlukom Opštinske izborne komisije iz Surčina da budu ponovljeni izbori na jednom mestu, van snage su stavljene sve odluke o dodeljivanju mandata odbornicima i konstituisanju Skupštine opštine Surčin.

Demokratska stranka je 25. maja pokušala da formira vlast u Surčinu zajedno sa Pokretom za bogatu opštinu Surčin i još dva odbornika. Tada je i grupa građana izazvala incident zbog čega je policija intervenisala. Tom prilikom polomljen je inventar i razbijen prozor u jednoj prostoriji.

Samo dva sata nakon toga vlast je formirala Srpska napredna stranka u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Ujedinjenim regionima Srbije. Ta koalicija je za predsednika Skupštine opštine izabrala Stevana Sušu iz SNS-a, a Janošević nije želeo da preda pečate.

Janošević je rekao da DS ostaje pri stavu da je sve rađeno po zakonu i da je 25. maja zakazala legitimnu, legalnu i zakonitu skupštinu za koju je imala većinu.

Skupština opština Surčin ima 35 odbornika, a DS je 6. maja na lokalnim izborima u toj opštini osvojila 11 odborničkih mesta, SNS 10, Ujedinjeni regioni Srbije šest, Pokret za bogatu opštinu Surčin pet i Socijalistička partija Srbije tri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track