Dulić i Obradović čistili školsko dvorište u Kaluđerici
Foto: BETA

Veliko spremanje Srbije

Dulić i Obradović čistili školsko dvorište u Kaluđerici

Beograd -
Ministar s kolegom Žarkom Obradovićem na početku akcije učestvovao u čišćenju dvorišta Osnovne škole "Aleksa Šantić", zajedno sa učenicima i volonterima

BEOGRAD - Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić izrazio je jutros očekivanje da će se svi građani koji su se prijavili za volontersku akciju prikupljanja otpada "Veliko spremanje Srbije" biti na svojim lokacijama.

U Srbiji je jutros u devet sati počela ta akcija u okviru kampanje "Očistimo Srbiju" za koju se prijavilo 290.000 volontera, javna i privatna preduzeća, organizacije civilnog sektora, škole i mediji, koji će prikupljati otpad na teritoriji 169 opština.

Dulić je s ministrom prosvete i nauke Žarkom Obradovićem jutros, na početku akcije, učestvovao u čišćenju dvorišta Osnovne škole "Aleksa Šantić" u beogradskom naselju Kaluđerica, zajedno sa učenicima i volonterima. Tom prilikom ministar životne sredine je zahvalio Obradoviću i svim školama koje su se odazvale akciji.

"Važno je da u ovim akcijama učestvuje što više dece, jer su oni naša savest i budućnost ekolosksog pokreta koji pokušavamo da napravimo u Srbiji", istakao je Dulić. rema njegovim rečima, učešćem u današnjoj akciji deca se informišu o značaju životne sredine.

Obradović je rekao da veliki broj đaka osnovnih i srednjih škola već dve godine učestvuje u akciji "Veliko spremanje Srbije" i da je to slučaj i ove godine. "Deca na taj način u praksi pokazuju ono što uče kroz različite predmete kao štu su svet oko nas, geografija i biologija", naveo je Obradović.

On je istakao da je suština akcije da se životni prostor učini čistijim i da deca nauče da je zdrava životna sredina uslov za budućnost i kvalitetan život.

Nakon čišćenja dvorišta Osnovne škole "Aleksa Šantić" Dulić će učestvovati i u čišćenju prostora na ušću Save u Dunav. Akcija se održava povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna.

Prioritetne lokacije za čišćenje odredili su građani njihovim prijavljivanjem na portalu www.ocistimosrbiju.rs, a to su uglavnom obale reka, parkovi, školska dvorišta i predeli pored puteva.beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track