Đilas i Antić čistili divlju deponiju kod Belvila
Foto: FONET

Veliko spremanje Srbije

Đilas i Antić čistili divlju deponiju kod Belvila

Beograd -
Posebno se zahvalili radnicima Gradske čistoće što svakodnevno čiste Beograd

BEOGRAD - Gradonačelnik i predsednik Skupštine Beograda Dragan Đilas i Aleksandar Antić učestvovali su danas u čišćenju divlje deponije u blizini novobeogradskog naselja Belvil i poručili da će se predstavnici grada oštro suprotstaviti svima koji zagađuju grad.

Oni su zahvalili građanima koji su se odazvali volonterskoj akciji prikupljanja otpada u okviru kampanje "Očistimo Srbiju", a posebnu zahvalnost su izrazili radnicima Gradske čistoće što svakodnevno čiste Beograd.

Đilas je tom prilikom istakao da svi zajedno treba da se bore da nauče ljude koji prljaju grad i stvaraju divlje deponije da to ne rade, jer kad se, kako je ocenio, kolektivno podigne svest o problemu zagađenja, Beograd će biti još čistiji i uređeniji.

"Kad prođemo ulicom i zapitamo se ko će da očisti smeće na nekom mestu, prvo treba da pitamo ko je to zaprljao. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u podzemne kontejnere i u sve što je neophodno, naravno i u u povećanje broja zaposlenih na poslovima čišćenja, ali svi zajedno treba da se borimo da oni ljudi koji prljaju grad nauče da to više ne rade", kazao je Đilas novinarima.

On je zahvalio volonterima koji su se odazvali akciji "Veliko spremanje Srbije", a posebnu zahvalnost je izrazio radnicima Gradske čistoće koji "365 dana čiste naš grad"."Apelujem na sve Beograđane da što više poštujemo te ljude, koji su uglavnom romske nacionalnosti, a koji nam omogućavaju da živimo u lepšem i boljem gradu", istakao je gradonačlenik.

Antić je u obraćanju novinarima istakao da su volonteri koji su se odazvali akciji pokazali visok stepen nivoa svesti o potrebi života u čistom i uređenom gradu."Srećni ljudi, razvoj grada i čist i uređen grad naši su prioriteti i u narednom periodu. Najoštrije ćemo se boriti protiv svih koji zamišljaju da je moguće baciti smeće u prirodu i da je moguće praviti divlje deponije", rekao je Antić.

On je pozvao Beograđane da prijavljuju gradskoj upravi kad primete divlje deponije, kao i ljude koji prljaju glavni grad.

Treća volonterska akcija "Veliko spremanje Srbije" u okviru kampanje "Očistimo Srbiju" održava se danas na teritoriji 169 opština u Srbiji povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna. Oko 290.000 volontera se prijavilo za učešće u tu akciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track