Priča koja je podigla Srbiju

KURIR TV U POSETI MALOJ OLIVERI: Upoznajte Milicu velikog srca koja je devojčici ustupila stan

Beograd -

BEOGRAD - Olivera Marković (10) i njena porodica dobili su stan u Beogradu na privremeno korišćenje zahvaljujući Beograđanki velikog srca sa Čukarice Milici Ignjatović.

Upoznajte malu Oliveru, ali i Beograđanku Milicu Ignjatović (35), koja je odlučila da Markovićima ustupi na korišćenje stan na Čukarici u kojem trenutno živi sa porodicom. Inače, celu akciju za pomoć maloj Oliveri pokrenula je njena učiteljica Jelena Šobot, koja je želela da pomogne svojoj učenici.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Oliverina i sudbina njene porodice do juče je bila jako tužna, teška i neizvesna. Život supružnika Marković bio je na nizbrdici od bega iz Kosovske Mitrovice 1999. godine. Majka Tatjana kaže da su posle toga ostali bez ičega bežeći sa starijim ćerkama i sinom... Olivera i njena sestrica rođene su u Beogradu, a juče su posle života u bedi, hladnoći i gladi konačno dobile krov nad glavom.

Olivera se nije odvajala od učiteljice Jelene (Foto: Kurir TV)
Olivera se nije odvajala od učiteljice Jelene (Foto: Kurir TV)

Majka Tatjana je ispričala da su u Mitrovici živeli lepo dok nisu bili primorani da napuste ognjište. Njen suprug je imao dobru platu, radio je kao auto-mehaničar, ali po dolasku u Beograd nisu se snašli i završili su u bedi, kući od kesa i kartona, bez primanja, gladni, goli i bosi. Oliverin tata nedavno je preminuo od gladi i zime, a iste sudbine malu Oliveru i njenu porodicu spasle su učiteljica Jelena Šobot i Milica, koja je Markovićima ustupila stan.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

- Ja sam sad srećna zahvaljujući učiteljici Jeleni i Milici, koja nam je ustupila stan. Imam još samo jednu želju da deca završe školu - rekla je Oliverina mama Tatjana brišući suze sa obraza.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

A Olivera... tiha i skromna, nije se odvajala od učiteljice Jelene i njenog naručja.

- Najviše mi se sviđaju lutke - tiho je kroz suze otkrila mala Olivera našoj voditeljki Maji Marković. Na pitanje ima li neku želju i Olivera i njena sestrica rekle su: Ne.

Gledaoci Kurir TV sada su imali priliku i da upoznaju Milicu Ignjatović, Beograđanku velikog srca sa Čukarice.

Milica velikog srca (Foto: Kurir TV)
Milica velikog srca (Foto: Kurir TV)

- Gledala sam jedne večeri emisiju o Oliveri i njenoj porodici, pozvala sam moju majku i rekla joj da tim ljudima hoću da dam svoj stan. Pozvala sam i prijateljicu i pitala je da li je čula za tu porodicu i njihovu priču i zamolila je da mi pomogne da stupim u kontakt s njima... Čula sam da im je potreban smeštaj na Čukarici i eto... - ispričala je kroz osmeh Milica objasnivši da je i ona poreklom iz Kosovske Mitrovice i da je kao i Markovići 1999. godine morala da beži iz svog rodnog grada, ali da je sudbina prema njoj bila kudikamo drugačija...

- Samo sam pomislila šta bi bilo da sam ja na njihovom mestu, da ja nemam svom detetu da dam šta da jede, a kamoli gde da legne - kazala je Milica skromno objašnjavajući svoje motive za ovako krupan i human korak na koji bi se retko ko odlučio.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

- Olivera i njena sestra su divna deca. Nikad nisam videla tako skromnu i tako lepo vaspitanu decu. Ne možete da verujete kakva je to radost bila kada su videle kupatilo - ispričala je Milica dodajući da su je stalno zapitkivale: "Tetka Milice smemo li ovo ili ono", a ja sam im rekla: "Sve je ovo sada vaše".

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Devojčice su najviše oduševljene igračkama, a kada su ušle u stan Olivera i njena sestra samo su skromno upitale da li smeju da se okupaju i malo odspavaju u toplom...

A ništa od ovog ne bi se ostvarilo da nije bilo Oliverine učiteljice Jelene Šobot, koja nije okrenula glavu na drugu stranu nego se zauzela za svog đaka i nije odustala dok se sudbina Markovićima konačno nije osmehnula.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Jelena je ispričala koliko je bio težak Oliverin život, ali i potraga za stanom u koji bi smestili Markoviće jer i novac kojim su raspolagali nije bio dovoljan jer kad bi stanodavcima ispričala ko će se tu useliti mnogi su joj govorili "evo tebi te iste pare samo da ih ne useliš".

A kad je čula za Milicu... Nije mogla da veruje da nešto tako može da se dogodi... Pogledajte naš video prilog...

(EPK)

BONUS VIDEO:

Iseljenje na Senjaku: Ko je kupio kuću?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track